NASA обрала місце для посадки місяцехода
NASA обрала місце для посадки місяцехода

NASA обрала місце для посадки місяцехода

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Космічна агенція NASA оголосила, що відправить роботизований всюдихід на пошуки потенційних водних ресурсів біля кратера на Південному полюсі Місяця, повідомляє УНН.

Цитата:

"Місяцехід NASA здійснить посадку біля району Нобіле на Південному полюсі Місяця", - вказали в космічного агентстві США.

Деталі

Вказано, що рельєф в районі Нобіле найбільше підходить для марсохода VIPER для навігації, комунікації і визначення потенційних водних та інших ресурсів.

Так, у 2023 році космічний апарат NASA Volatiles Investigating Polar Exploration Rover (VIPER), як зазначається, приземлиться біля західного краю кратера Нобіле на Південному полюсі Місяця, щоб скласти карту і досліджувати поверхню і надра регіону в пошуках води і інших ресурсів. 

Доповнення

Південний полюс Місяця - одна з найхолодніших областей в нашій сонячній системі. Жодні попередні місії на поверхню Місяця не досліджували її - вчені досі вивчали регіон тільки за допомогою інструментів дистанційного зондування, у тому числі на орбітальному апараті місячної розвідки NASA і супутнику спостереження і зондування місячного кратера.

"Дані цих й інших місій допомогли вченим зробити висновок, що лід і інші потенційні ресурси існують в постійно затінених областях Місяця поблизу полюсів", - додали в NASA.

Теги по теме
Космос NASA
Источник материала
Поделиться сюжетом