У Дніпрі однорічна дитина проковтнула чотирьохсантиментровий болт: лікарі зробили все можливе
У Дніпрі однорічна дитина проковтнула чотирьохсантиментровий болт: лікарі зробили все можливе

У Дніпрі однорічна дитина проковтнула чотирьохсантиментровий болт: лікарі зробили все можливе

У місті Дніпро до лікарні звернулася не на жарт налякана мати однорічної дитини, яка почала сильно задихатися. Як виявилося, вона проковтнула металевий болтик довжиною в 4 сантиметри.

Подробиці ситуації розповіли у випуску ТСН. Ранка.

Дитина гралася в будинку і проковтнула предмет

Як уточнює першоджерело, мама дитини відволіклася на домашні справи і залишила малюка гратися самостійно, незважаючи на те, що йому всього 1 рік. Оскільки в такому віці діти не розбираються в тому, що отримують в руки і можуть легко травмуватися будь-якими речами, металевий болтик невеликого розміру став загрозою життю.

Проковтнувши предмет, дитина почала задихатися, оскільки чужорідний предмет перекрив дихальні шляхи. Гортань опухла, через що почалася асфіксія. Побачивши, що з дитиною якісь проблеми, їй важко робити вдихи і видихи, мама зробила спробу очистити дихальні шляхи, але болт застряг і не піддавався.

Далі на виклик жінки приїхала швидка допомога, лікарі спробували власноруч дістати предмет, але теж безуспішно. До цього часу виник сильний набряк, дихати стало практично неможливо. Тому дитину відвезли в реанімацію.

Діставали спеціальним обладнанням

У Дніпрі однорічна дитина майже задихнулася металевим болтом

У лікарні без стороннього втручання теж не вийшло витягнути болт. Щоб полегшити страждання малюка, йому зробили невеликий розріз в області шиї і вставили трубки для доступу кисню в легені. Далі, як розповів завідувач отоларингологічним відділенням Ігор Березнюк, болтик вдалося дістати лише за допомогою спеціального медичного обладнання.

Постраждалий малюк ще два тижні провів у реанімаційному відділенні, потім тиждень за ним спостерігали лікарі. Зараз його стану нічого не загрожує, але у відділенні реанімації обласної дитячої лікарні застерігають, що дітей завжди потрібно оберігати від маленьких предметів, які з легкістю можна проковтнути.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що дівчина знайшла вуличного кошеня в унітазі: "Натиснула змив - і почав вилазити кіт".

Також ми писали, що під Кривим Рогом троє комунальників потонули в каналізації.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом