"Сильно струснуло": в Україні стався землетрус
"Сильно струснуло": в Україні стався землетрус

"Сильно струснуло": в Україні стався землетрус

В Україні в районі Тернопільської, Хмельницької, Вінницької та Чернівецької областей вранці 23 вересня стався землетрус магнітудою в 4,3 бала за шкалою Ріхтера.

Про це повідомляє Німецький науково-дослідний центр геологічних наук (GFZ).

Поштовхи сталися на невеликій глибині

За інформацією Центру, вранці приблизно о 6:18-6:20 неподалік Чорткова (Тернопільська область) в районі річки Дністер місцеві жителі могли відчути підземні поштовхи. Землю струшувало на невеликій глибині, десь 10 кілометрів, тому на поверхні людей відчутно потрясло.

В Україні відчули землетрус

Радіус дії землетрусу - майже 70 кілометрів, його фіксували навіть у Чернівецькій області. На щастя, повідомлень про постраждалих, жертви або руйнування не надходило. Незважаючи на невелику амплітуду, навіть 4,3 бала могли завдати відчутної шкоди майну, особливо в епіцентрі поштовхів.

Люди масово інформували про подію

У соціальних мережах з самого ранку з'являються повідомлення від місцевих, які розповідають, як відчули дивні коливання землі. Деякі порівнюють землетрус з тим, як по дорозі проїхався каток: "Сильно струснуло, і таке відчуття, що ковзанка проїхала по вулиці. Нещодавно асфальтували нашу вулицю, то такі ж відчуття і такі коливання".

Землетрус зафіксували в чотирьох областях України

Жінка з Тернопільської області уточнила: "У Тернополі на дружбі відчутно було. Прокинулася від цього. Але це на 5 поверсі, одноповерхові будівлі або просто на вулиці, хто був, то не відчули". У будь-якому випадки, на позначених територіях через близьке розташування до Румунії і гір часто трапляються невеликі землетруси, тому люди звикли до легких поштовхів.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що український шкільний підручник з історії заперечує науку: "Людину створив Бог".

Також ми писали, що військовий літак Ан-26 зник з радарів, на борту перебувають шестеро людей.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом