В Польщі українці можуть заробити до 100 тисяч на місяць: посади для заробітчан
В Польщі українці можуть заробити до 100 тисяч на місяць: посади для заробітчан

В Польщі українці можуть заробити до 100 тисяч на місяць: посади для заробітчан

Польські роботодавці готові запропонувати українським заробітчанам плату від 70 до 90 тисяч гривень на місяць на таких посадах як сімейний лікар, водій і будівельник.

Про це пише видання Obozrevatel з посиланням на кадровий портал Jooble.

На якій роботі українцям пропонують солідну зарплату?

У Польщі потрібні співробітники з України на таких посадах як сімейні лікарі, водії та будівельники декількох конкретних спеціалізацій (зварювальники, бетонщики, каменярі та ін.). На порталі Jooble є вакансії в районні лікарні, де сімейному лікарю з такими ж обов'язками, як в Україні, готові платити 70-90 тисяч.

У Польщі сімейним лікарям, водіям і будівельникам платять до 100 тисяч в місяць

Багато роботодавців готові дати час на вивчення польської мови, а також вимагають, щоб у кандидата був як мінімум 1 рік практики на такій же посаді в Україні. Хоча деякі професії більш вимогливі. Наприклад, водії повинні мати візу, права категорії СЕ, медичну довідку, цифрову карту тахографа і свідоцтво водія. А платити готові від 70 до 80 тисяч.

Що стосується будівельних робіт, за них платитимуть приблизно 73-75 тисяч гривень. У посадові обов'язки входить виконання покрівельних робіт на різного типу будівельних об'єктах.

Куди ще можуть їхати українці на заробітки?

Українці готові назавжди виїхати з України на заробітки

Не тільки Польща чекає українців з розпростертими обіймами. У рейтингу країн, куди найчастіше їдуть наші громадяни - Литва, Словаччина, Німеччина, Латвія і Фінляндія. До речі, згідно з опитуваннями, приблизно 40% відсотків українців готові назавжди покинути рідні землі і виїхати в іншу країну.

Навіть поширення коронавірусної інфекції у світі не зупиняє наплив заробітчан, яких не можуть утримати в Україні зарплати.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що жінкам пощастило: пенсіонерки отримуватимуть надбавки до виплат.

Також ми писали, що платити можна менше: українцям розповіли, як заощадити на комунальних послугах.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом