В Україні викрали неповнолітню доньку депутата
В Україні викрали неповнолітню доньку депутата

В Україні викрали неповнолітню доньку депутата

Співробітники СБУ в Полтаві повідомили про підозру чоловікам, які викрали дочку одного з місцевих депутатів та вимагали викуп.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Організатор знаходиться за гратами

Відомо, що придумав "схему" чоловік, який зараз знаходиться за гратами у Київському слідчому ізоляторі через підозру в умисному вбивстві. Там чоловік перебуватиме до того, як винесуть вирок.

Зловмисник, незважаючи на ув’язнення, скооперувався з іншим чоловіком через інтернет і домовився про викрадення дочки бізнесмена і депутата Полтавської обласної ради. За скоєння злочину організатор пообіцяв своєму спільнику 100 тисяч доларів.

Зловмисники викрали дочку депутата

Викуп просили у криптовалюті

Чоловіки залучили до викрадення ще кількох осіб. За їх сприянням вдалося схопити дівчинку. Після цього зловмисники зв’язалися з її батьками. 

Викрадачі вимагали у депутата 470 тисяч доларів США за звільнення дівчинки, які батьки мали перевести на електронний гаманець біткоїнами. Зловмисники погрожували фізичним насильством та навіть вбивством дівчинки, якщо депутат не виконає їхні умови.

Викуп вимагали перевести у біткоїнах

Чоловіків викрили

З батьками дитини зловмисники спілкувалися виключно через телеграм-канал та "Даркнет" – приховану інтернет-мережу. Незважаючи на всі заходи конспірації, які застосували викрадачі, правоохоронці змогли їх викрити і затримати.

Причетним до злочину повідомили про підозру у викраденні і вимаганні. Проводиться розслідування за ч. 2 ст. 189 і ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України.

Підозрюваним вже обрали запобіжні заходи. Правоохоронці встановлюють особистості інших можливих причетних до скоєння злочину.

Нагадаємо, як українець викрав і задушив 3-річного сина.

Читайте також про те, що кохану відомого музиканта викрали у нього на очах, дівчину знайшли мертвою.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом