6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Наближається фінансова криза: тримайте гроші у твердій валюті, економте, не беріть кредити
Наближається фінансова криза: тримайте гроші у твердій валюті, економте, не беріть кредити

Наближається фінансова криза: тримайте гроші у твердій валюті, економте, не беріть кредити

У світі активно проявляються ознаки економічної кризи. Колишній виконувач обов'язків міністра економіки України Павло Кухта дав прогноз.

Відповідне відео експерт розмістив на своїй сторінці у Facebook.

Китай розворушить увесь світ

Павло Кухта зазначив, що загроза світовій економіці йде з Китаю. Експерт назвав економіку Піднебесної –бульбашкою, яка нагадує фінансову піраміду, що протягом останніх 15 років активно зростає. Система економіки Китаю будується на купівлі нерухомості в борг.

"Вони купують нерухомість. Нерухомість росте в ціні. Знову беруть ще більше в борг і купують ще нову нерухомість. І ось це – модель китайського зростання. Це називається фінансова бульбашка", - говорить економіст.

Зараз китайська будівельна компанія China Evergrande Group знаходиться на межі банкрутства. Її борг складає 300 тисяч доларів. З цієї причини уже попадали ринки акцій усіх країн світу.

Світова криза наближається. Ілюстрація

Якщо компанія збанкрутує, то за нею луснуть й інші забудовники. І вся система Китаю складеться, як картковий будинок. Ця ситуація боляче вдарить по світовій економіці.

Проте Павло Кухта має надію, що все обійдеться. Експерт розраховує, що китайська влада зможе націоналізувати компанію Evergrande, або вкладе у неї гроші.

Європейський газовий ринок

Павло Кухта зазначає, що ще однією проблемою для всього європейського континенту є газовий ринок.

"Росіяни фактично зараз поставили весь європейський континент у стійло… Пам'ятаєте, у 2009 році нам росіяни на тиждень вимкнули газ узимку? Ось тепер повторюється щось подібне, тільки в континентальному масштабі", - проводить аналогію пан Кухта.

За його словами, європейські газотрейдери вважають, що в березні Європі не вистачатиме газу для опалювального сезону. Уже зупиняють хімічні та металургійні заводи.

Павло Кухта говорить, що Західна Європа зараз зіштовхується з тим, що терпіла від Росії Україна кілька десятиліть. Проте, за словами екноміста, європейські країни самі в цьому винні. Адже вони довірилися Росії - і отримали "ножа в спину".

Поради Українцям

Павло Кухта також звернувся до громадян та порадив їм підготуватися до можливої кризи.

Експерт зазначає, що варто готуватися до важкої зими. Щоб убезпечити себе, Кухта радить зберігати гроші у твердій валюті і робити заощадження. Також економіст зауважує, що не потрібно витрачатися на великі покупки і влазити в кредити у найближчі пів року.

Раніше MY.UA писало, коли вибухне наступна криза і до якої позначки обвалиться гривня.

Читайте також про те, що відразу 15 хмарочосів у Китаї зруйновані в результаті вибуху.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны