Петра Порошенка внесуть до реєстру олігархів: чим це загрожує експрезиденту
Петра Порошенка внесуть до реєстру олігархів: чим це загрожує експрезиденту

Петра Порошенка внесуть до реєстру олігархів: чим це загрожує експрезиденту

Експрезидента України Петра Порошенка можуть внести до реєстру олігархів, у зв'язку з чим він, можливо, зіткнеться з певними обмеженнями, включаючи заборону на приватизацію і "деклараціями про контакт".

Відповідну заяву зробив глава Мін'юсту Денис Малюська 23 вересня в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі 1+1.

Що чекає на Порошенка на думку Малюськи?

У відповідь на запитання про те, що може статися, наприклад, з підприємцем, політичним діячем і власником ЗМІ Порошенко, у разі фіксації того факту, що він відноситься до "олігархів", керівник Міністерства юстиції заявив, що екс-президент дійсно ризикує потрапити до реєстру.

Денис Малюська

За словами міністра, Порошенко не поспішає позбавлятися від ознак олігарха, при цьому зберігаючи мандат нардепа і продовжуючи фінансувати політичну партію. До того ж, ексглава держави залишається власником телеканалу і його ставки - набагато вище ліміту, встановленого законом, про що свідчить декларація, тому Малюська вважає потрапляння Порошенка до реєстру цілком можливим.

Петро Порошенко може бути внесений до реєстру олігархів

Якщо це станеться, то, на думку міністра юстиції, експрезидент зіткнеться з обмеженнями у вигляді "заборони на приватизацію". Крім цього, вищим посадовим особам при зустрічі з ним доведеться подавати так звані "декларації про контакт".

Закон про деолігархацію: довідка

Парламентаріями був прийнятий закон про деолігархізацію 23 вересня. Ним встановлюються критерії визначення олігархів і обмежується їх вплив на політику. Список олігархів складе РНБО на чолі з президентом Володимиром Зеленським.

Раніше MY.UA повідомляв, що Петро Порошенко сховався від АТОвця за спинами охоронців.

Також ми розповідали, що Ігор Коломойський і Петро Порошенко не увійшли в топ-5 найбагатших українців.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом