Чотири області України відповідають "помаранчевій" зоні карантину - МОЗ
Чотири області України відповідають "помаранчевій" зоні карантину - МОЗ

Чотири області України відповідають "помаранчевій" зоні карантину - МОЗ

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Чотири області України через перевищений рівень госпіталізацій із COVID-19 та завантаженості ліжок
із киснем відповідають "помаранчевій" зоні епідемічної небезпеки. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я, повідомляє УНН.

Деталі

За даними МОЗ, станом на 28 вересня у трьох регіонах перевищено рівень динаміки госпіталізацій із коронавірусом (норма для регіону "зеленої" зони — не більше ніж 50% хворих), тож, вони відповідають "помаранчевій" зоні епідемічної небезпеки:

  • Донецька область — 68,1%;
  • Тернопільська область — 50,3%;
  • Черкаська область — 73,8%.

І в одному регіоні у лікарнях фіксують високий рівень завантаженості ліжок із киснем, тому він також відповідає "помаранчевій" зоні:

  • Чернівецька область — 67,1%. 

У Донецькій, Тернопільській, Черкаській областях перевищення реєструють три дні поспіль.

Чотири області України відповідають "помаранчевій" зоні карантину - МОЗ - Фото 1

Додамо

Протягом 27 вересня в Україні зареєстрували 6 552 нових підтверджених випадків COVID-19. До лікарень госпіталізували 1 288, летальних випадків — 143.

Упродовж минулої доби в Україні проти коронавірусу було щеплено 119 378 осіб. Із них першою дозою вакциновано — 70 004 осіб, завершили вакцинацію (ввели дві дози) — 49 374 людини. Загалом від початку кампанії зроблено 12,3 млн щеплень.

Теги по теме
Украина Коронавирус Министерство здравоохранения
Источник материала
loader
loader