NASA запустило новий супутник зі спостереження за Землею
NASA запустило новий супутник зі спостереження за Землею

NASA запустило новий супутник зі спостереження за Землею

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Супутник Національного агентства з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) США Landsat 9, створений для спостереження за поверхнею Землі, був успішно запущений напередодні. Про це прозвітували в агентстві, повідомляє УНН.

Запуск відбувся напередодні о 14:12 за місцевим часом (о 21:12 за київським часом) з бази космічних сил США Ванденберг у Каліфорнії.

Деталі

Landsat 9 стартував на ракеті United Launch Alliance Atlas V з космічного стартового комплексу Ванденберга. Норвезька наземна станція супутникового моніторингу Свальбарда отримала сигнали з космічного корабля приблизно через 83 хвилини після запуску. Landsat 9 працює так, як очікувалося, при досягненні своєї кінцевої орбітальної висоти у 705 кілометрів.

"У міру посилення впливу кліматичної кризи в Сполучених Штатах і в усьому світі Landsat 9 надаватиме дані і зображення, які допоможуть приймати науково обґрунтовані рішення з ключових питань, включаючи водокористування, наслідки лісових пожеж, деградацію коралових рифів, льодовики і відступ шельфового льодовика, вирубка тропічних лісів", - прокоментувала міністр внутрішніх справ США Деб Хааланд.

Доповнення

Перший супутник Landsat був запущений в 1972 році. Відтоді NASA завжди тримало Landsat на орбіті для збору зображень поверхні нашої планети і змін в землекористуванні. Ці зображення дозволяють дослідникам відстежувати такі явища, як продуктивність сільського господарства, площа і стан лісів, якість води, стан довкілля коралових рифів і динаміку льодовиків.

Landsat 9 приєднається до свого сестринської супутника Landsat 8 на орбіті. Працюючи в тандемі, два супутники будуть збирати зображення, що охоплюють всю планету, кожні вісім днів.

Теги по теме
США Космос Земля NASA
Источник материала
loader
loader