Потрібна швидка модернізація. Інакше покотимося назад - журнал "Країна"
Потрібна швидка модернізація. Інакше покотимося назад - журнал "Країна"

Потрібна швидка модернізація. Інакше покотимося назад - журнал "Країна"

"Коронавірусна хвиля нікого не омине. Штам "Дельта" поширюється втричі швидше за попередні. Де населення мало вакциноване - багато людей потрапляють у лікарні чи помирають. Де щеплених більшість - там госпіталізують значно менше, а помирають одиниці, - каже журналу "Країна" Павло КОВТОНЮК, експерт у сфері охорони здоров'я, заступник міністра охорони здоров'я у 2016-2019 роках.
- Величезна кількість лікарень в Україні - це тільки будівлі з вивісками, які не можуть надати людині допомогу. Бо мають фінансування тільки на утримання приміщень. Але там немає умов для лікування, не вибудувана система, персонал не знає, що робити, коли потрапляє пацієнт із ковідом. Під час зимового спалаху хворих везли в конкретні заклади, про які знали, що там є анестезіолог і медсестри, які можуть дати раду.
Питання в тому - радикальна реформа буде скоро чи ні? Ми хотіли її робити, вона мала бути швидше. Зараз не хочуть - сповільнилася. Забираємо час не тільки в себе, а й у дітей.
Держава не може оплатити всі медичні послуги в лікарнях. Треба скорочувати або кількість послуг, або лікарень. Україні потрібна агресивна модернізація. Залишати, як є - це рухатися назад.ТАКОЖ У НОМЕРІ"Зеленський ухопив гадюку за хвоста. А варто було - за голову"
Валентин БУШАНСЬКИЙ, політолог"Влада не може зробити репресію масовою, доки не заплямує всіх участю в маленькій"
Олена СТЯЖКІНА, історикиня"Не варто спрощувати свыт. Він ще нас здивує"
Федір АЛЕКСАНДРОВИЧ, сценограф"Дозвіл на святкування дамо взамін на список випускників, які діяли проти радянської влади"
Юрій МАЛЬОВАНИЙ, учитель
"Усе, що відбувалося на території України - це українська історія"
Тетяна ПАСТУШЕНКО, історикиня"Народженим у таборах дітям змінювали прізвища"
Юрій ЗІРЧЕНКО, геолог Подробиці читайте у "Країні" від 30 вересня 2021 року. Друковану версію можете придбати в точках продажу преси або передплатити (передплатний індекс - 37278). Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: [email protected] або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal.

Источник материала
Поделиться сюжетом