19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Напад на журналістів: Мецгер скасував заплановану пресконференцію і вибачився у Facebook
Напад на журналістів: Мецгер скасував заплановану пресконференцію і вибачився у Facebook

Напад на журналістів: Мецгер скасував заплановану пресконференцію і вибачився у Facebook

Він стверджує, що сам шокований своїми діями.

Очільник правління державного "Укрексімбанку" Євген Мецгер, якого відсторонили з посади після нападу на журналістів, скасував заплановану пресконференцію.

Про це повідомила членкиня наглядової ради "Укрексімбанку" Вікторія Страхова у Facebook.

"У звязку з відстороненням пана Євгена Мецгера запланована Пресконференція щодо офіційної позиції АТ "Укрексімбанк" у ситуації з виданням "Радіо Свобода" скасовується", — написала вона.

Згодом Мецгер, теж на своїй сторінці у Facebook, публічно вибачився за напад на журналістів "Схем".

Посадовець запевнив, що вважає свободу слова і вільну пресу "фундаментом демократії та справжньої незалежності держави". Він стверджує, що сам шокований своїми діями.

"Я за природою врівноважена людина і ніколи не думав, що миттєвий емоційний спалах може перерости в лавину імпульсивних та непоправних дій і рішень. Стрес і навантаження цьому не виправдання", — написав Мецгер.

Посадовець попросив вибачення у працівників видання "Схеми" Кирила Овсяного та Олександра Мазура. Також він перепросив у своїх колег за те, що завдав шкоди іміджу банку.

"Я написав заяву про відсторонення мене від здійснення повноважень голови правління АТ "Укрексімбанк". Відповідну заяву я надав Наглядовій раді банку і сьогодні, 6 жовтня, вона була задовільнена", — підсумував Євген Мецгер.

Нагадаємо:

  • Журналісти "Схем" заявили про напад під час інтерв’ю із головою правління державного "Укрексімбанку" Євгеном Мецгером. У знімальної групи забрали техніку та видалили відеозаписи.
  • Згодом журналістам вдалося відновити видалений відеозапис, на якому зафіксовані вказівки Мецгера забрати техніку і "вичистити все це г**но". Також із відеролику зрозуміло, що знімальну групу закрили у приміщенні та не випускали.
  • Своє обурення щодо інциденту вже висловили дипломатичні представництва США та Великої Британії, а Національна поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "перешкоджання законній професійній діяльності журналістів".
  • "Не будемо покривати безумство":Венедіктова обіцяє ефективне розслідування справи нападу на журналістів.
  • На Банковій засудили поведінку керівництва "Укрексімбанку" і виступили за відсторонення голови правління
  • На час розслідування нападу на журналістів "Схем" голова "Укрексімбанку" склав повноваження.

Новини України: Євген Мецгер склав повноваження після інциденту з "Радіо Свобода"

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

Источник материала
Поделиться сюжетом