19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мецгер скасував пресконференцію та попросив вибачення у «Схем» в «дистанційному» форматі
Мецгер скасував пресконференцію та попросив вибачення у «Схем» в «дистанційному» форматі

Мецгер скасував пресконференцію та попросив вибачення у «Схем» в «дистанційному» форматі

Євген Мецгер: Я щиро прошу вибачення у працівників видання «Схеми» Кирила Овсяного та Олександра Мазура! Наразі у формі листа, але завжди готовий зробити це у будь-якій зручній їм формі.

Тимчасово відсторонений голова правління «Укрексімбанку» Євген Мецгер попросив вибачення через інцидент із нападом на знімальну групу «Схем» у формі листа.

За словами членкині наглядової ради «Укрексімбанку» Вікторії Страхової, раніше анонсована пресконференція щодо офіційної позиції фінустанови у ситуації нападом на журналістів «Схем» скасовується через відсторонення Мецгера від виконнання своїх обов'язків.

Звернення самого Мецгера до журналістів оприлюднила пресслужба «Укрексімбанку». «Детектор медіа» публікує його з повним збереженням орфографії.

«Я завжди вважав і вважаю свободу слова і вільну пресу фундаментом демократії та справжньої незалежності держави. Тому події, що сталися у моєму робочому кабінеті 4 жовтня 2021 року та були згодом опубліковані виданням «Схеми» з мого боку є неприпустимими та стали шоком не тільки для громадськості та журналістської спільноти, але й для мене.

Я за природою врівноважена людина і ніколи не думав, що миттєвий емоційний спалах може перерости в лавину імпульсивних та непоправних дій і рішень. Стрес і навантаження цьому не виправдання. Тому я щиро прошу вибачення у працівників видання «Схеми» Кирила Овсяного та Олександра Мазура! На разі у формі листа, але завжди готовий зробити це у будь-якій зручній їм формі.

Моя поведінка глибоко образила весь без виключення журналістський цех, який проявив гідну найбільшої поваги солідарність у відстоюванні прав своїх колег. Я щиро прошу вибачення у всіх журналістів України. І зрештою, це завдало величезної шкоди іміджу банку, моральному духу його чудового колективу і престижу професії банкіра, як такій.

Я щиро прошу вибачення у всіх колег. Повторюся, я не мав права на той спалах, він викликає найбільшу огиду і сором саме в мене. За своїми моральними переконаннями та значним суспільним резонансом, я написав заяву про відсторонення мене від здійснення повноважень Голови правління АТ «Укрексімбанк». Відповідну заяву я надав Наглядовій раді банку і сьогодні, 6 жовтня, вона була задовільнена».

У середу, 6 жовтня, Наглядова рада «Укрексімбанку» відсторонила Мецгера на час проведення внутрішнього розслідування нападу на знімальну групу «Схем» та принесла «щирі вибачення» журналістам. Тимчасовим виконувачем обов’язків голови правління фінустанови став Сергій Єрмаков.

Фото: Мецгер Євген/Facebook

Источник материала
Поделиться сюжетом