Дмитро Разумков розповів, що робитиме, якщо в нього заберуть депутатський мандат
Дмитро Разумков розповів, що робитиме, якщо в нього заберуть депутатський мандат

Дмитро Разумков розповів, що робитиме, якщо в нього заберуть депутатський мандат

Дмитро Разумков не планує судитися або звертатися з оскарженням рішення свого звільнення з посади голови Верховної Ради України.

Про це поки ще дійсний спікер розповів в інтерв'ю телеканалу "Прямий".

Суд чи прийняття процедури?

За словами Дмитра Разумкова, який поки є головою ВР України, він не хоче роздувати скандал на грунті свого звільнення з посади. Якщо народні депутати шляхом голосування вирішать, що спікеру пора піти у відставку, він прийме це з гордо піднятою головою і передасть посадові повноваження наступнику.

Інша справа з депутатським мандатом. Журналісти запитали Разумкова, як той планує вчинити, якщо його позбавлять права бути народним представником. "Так, я буду відстоювати своє право. Тому що це вже не про посаду", - заявив політик. На його думку, звільнення і поруч не стоїть з питанням того, що Разумков втратить можливість "виконувати те, що обіцяв виборцям, які обирали його і колег по парламенту".

Коли планується відставка?

Дмитро Разумков уточнив, що забрати у нього мандат депутата за законних підстав не можуть, але "згідно з тим, що відбувається у ВР, то всяке може бути", натякаючи на те, що процедура прийняття рішень у парламенті іноді не витримує критику.

Голосування за відсторонення від посади на два дні Дмитра Разумкова у Верховній Раді

Зауважимо, що Разумкова вже відсторонили від ведення пленарних засідань на два дні, за що проголосували 240 нардепів. А питання відставки заплановано на розгляд і голосування на 7 жовтня. Передбачається, що провладна партія вже знайшла кандидатуру на заміну спікера.

Раніше портал MY.UA повідомляв, хто такий Руслан Стефанчук, який очолить Верховну Раду замість Дмитра Разумкова.

Також ми писали, що "Слуги народу " масово покинули засідання під час промови Петра Порошенка: комічне відео.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом