Украина увеличит добычу газа на 10% – Шмыгаль
Украина увеличит добычу газа на 10% – Шмыгаль

Украина увеличит добычу газа на 10% – Шмыгаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що протягом 2021-2022 років Україна може збільшити видобуток газу на 10%. Відповідне завдання наразі стоїть перед НАК Нафтогаз.

Таку заяву Шмигаль озвучив під час Київського міжнародного економічного форуму. На його думку, збільшення видобутку газу допоможе стати Україні енергонезалежною.

– Ми розуміємо, що нам треба збільшувати видобуток газу… Коли ми говоримо про злочини проти економіки України за попередні 30 років, одним з таких злочинів я назвав зменшення або відсутність розвитку власного видобутку газу.

Ми підписали вісім угод про розподіл продукції. Ми маємо сьогодні KPI (ключові показники ефективності, – Ред.) для Нафтогазу зі збільшення власного видобутку на 10% щонайменше цього і наступного року. І це також наша перспектива з енергонезалежності.

Денис Шмигаль запевнив, що попри газову кризу у Європі, Україна буде забезпечена газом під час опалювального періоду. Також українцям вистачатиме електроенергії.

– Це виклик для нашої країни, але ми маємо у сховищах сьогодні достатній запас газу. Майже 19 млрд кубів достатньо, щоб пройти опалювальний сезон.

Ми сьогодні розуміємо, що альтернативна та атомна енергетика відіграють ключову роль в енергосистемі України. Буде працювати 15 атомних блоків, і ми точно забезпечимо електроенергією нашу країну.

Прем’єр-міністр України наголосив, що Україна вчасно запровадила ринок газу, адже зараз відбувається найбільша в історії газова криза. Також він розповів про намір запровадити ринок електроенергії.

– Енергетична криза сьогодні набула світового масштабу. Європа вперше стикнулася з ціною газу, яка б’є рекорди щодня… Щодо України – ми швидко рухаємося у реформах і цього року Україна живе у ринку газу.

Звичайно, ми хочемо запровадити і ринок електроенергії. Це правильний дизайн ринків. Це те, що забирає корупцію і дає правильну внутрішню основу, підґрунтя і загалом економічну модель держави.

Теги по теме
Денис Шмыгаль газ Нафтогаз
Источник материала
Поделиться сюжетом