"У праці сконати": Виставка у Павільйоні "Джерело"
"У праці сконати": Виставка у Павільйоні "Джерело"

"У праці сконати": Виставка у Павільйоні "Джерело"


9 жовтня у Києві у Павільйоні "Джерело" відкриється виставка “У праці сконати”. Це третя виставка у колишньому радянському бюветі, який перетворили на виставковий простір на вулиці Богдана Хмельницького, 16.

Виставка є частиною проєкту “Павільйон Джерело: Тіла в місті”, у якому протягом двох місяців експонуються чотири цикли відео на соціальні проблеми в місті: візуальна екологія, насильство, праця, гендер.

Експозиція “У праці сконати” триватиме цілодобово протягом двох тижнів. У програмі відкриття – dj-сети, лайв виступи музикантів, перформанс і тематичний майстер-клас.

“Дай працювать, працювать, працювати, В праці сконать!”, – відсилає до вірша Івана Франка – назва виставки. Вона піднімає питання чим є праця для людини у сучасному місті та як вона впливає на нашу буденність.

Чеська художниця Марі Лукачова та український художник Тарас Каменний представлять свої відеороботи, пов'язані із сучасними моделями розчинення життя у праці та погляду на неї із різних боків.

“Міський ландшафт – це ландшафт праці, безліч способів практичного залучення людських ресурсів у процеси виробництва чи обслуговування. Із деактуалізацією поняття "робочого дня" та повного взаємопроникнення відпочинку та споживання – суб'єкт стає тотально продуктивним. Інакше кажучи, з нього повністю витискають його ресурс, його буття, а способи цього витискання набувають нечуваної раніше вишуканості. Працюють тіла, працюють психіки, працюють ідентичності та долі”, – зазначає кураторська група “Сира Нора” у складі архітекторки Богдани Косміної, художників Аліни Клейтман та Микити Кадана.

Формат експонування спрямований на впровадження мистецтва в повсякденне життя містян поза рамками галереїв та музеїв, а також є новою формою репрезентації мистецтва у часи пандемії.

Виставка відкриється 9 жовтня о 18.00. Вхід вільний

Програма:

  •  18:00 - 22:00 Тарас Камєнной. Перформенс “Картина-зброя”
    Арт-перрфоманс художника про те, яку силу має зброя художника
  • 20:00 - 20:30 Майстер клас від Бориса Кашапова та Лесі Кульчинської "Як стати художником”.

Дивіться також:

Перший погляд: Виставка "Ательєнормально" та студії "Троянда" у Музеї Ханенків.

"Когда люди собираются вокруг смерти, всё становится очень живым", — Катя Либкинд о выставке опер "Ухо".

джерело
богдана космина
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны