Як правильно доглядати за виноградником восени і підготувати до зими
Як правильно доглядати за виноградником восени і підготувати до зими

Як правильно доглядати за виноградником восени і підготувати до зими

При вирощуванні винограду один з найбільш важливих аспектів догляду - обрізка - часто не береться до уваги, в результаті чого лоза даэ численні слабкі пагони і маленькі, погано дозрілі грона.

Подробиці розповідає "Сьогодні".

Навіщо і коли потрібно обрізати

Виноградні лози слід обрізати щорічно, що дозволяє рослині зосередити свої запаси на обмеженій кількості бруньок і пагонів. Це дасть більший, якісний, добре дозрілий виноград.

В оптимальному випадку всі стебла повинні піддаватися впливу сонячного світла, що сприяє дозріванню деревини, плодючості бруньок і підтримує загальне здоров'я рослин, бореться з хворобами.

Обрізка винограду восени: як правильно готувати до зими

Обрізка проводиться, коли рослини знаходяться в стані спокою, найкраще восени після збору врожаю (між опаданням листя і розпусканням бруньок). Обрізаючи виноград, майте на увазі, що ви видалите до 90% приросту попереднього сезону!

Обрізка стебла

Це найбільш поширений метод, коли відбирають кілька стебел (2-4) з попереднього сезону і тренують їх уздовж опори (решітки, альтанки). Всі інші пагони видаляються, і навесні на обраних стеблах проростуть нові плодоносні пагони.

Щоб визначити ті, які потрібно залишити, ви повинні вибрати стебла з твердої зрілої деревини з достатньою кількістю бруньок (15-20) для роботи. Шишки не повинні мати видимих пошкоджень або хвороб і перебувати на невеликій відстані один від одного.

Як правильно обрізати очерет винограду, щоб отримати рясний урожай

Плодові тростини і шпори слід вибирати з положень близько до голови, щоб кордони не ставали занадто довгими, залишаючи непродуктивні щілини в кроні. Після вибору плодових стебел знайдіть одне добре розташоване стебло, яке буде використовуватися в якості відновлюючого шпору.

Решта тростини і наріст видаляються. Обрізка плодових стебел виконується через наступний вузол (нирку) за рештою бруньок, так що збільшена частина вузла запобігає зісковзуванню стяжки. Нарешті, обережно пригніть тростину до опори і закріпіть.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що погода в жовтні: синоптики попередили про заморозки і перший сніг.

Також ми писали, які товари не можна повертати в магазин: оновлений список.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом