У Пенсійному фонді оголосили умови виходу на пенсію для жінок
У Пенсійному фонді оголосили умови виходу на пенсію для жінок

У Пенсійному фонді оголосили умови виходу на пенсію для жінок

За статистикою, жінки-пенсіонери в Україні отримують виплати в меншому розмірі, ніж чоловіки. Різниця в сумах в середньому по країні - на 30%. Пенсійний фонд оголосив про перерахунок і надбавки.

 Подробиці пише видання Today.

Коли офіційно можна стати пенсіонером?

В Україні є два обов'язкових критерії виходу на пенсію – робочий стаж і вік людини. Офіційно пенсійний вік починається з 60 років для всіх українців, але може тривати довше, якщо немає стажу 28 років. У разі, коли до 65 років у чоловіка або жінки все одно не вистачає стажу, вони стають пенсіонерами автоматично за законом.

В Україні жінки отримують пенсію на 30% менше, ніж чоловіки

Що стосується розміру виплат, він не рівний. Мінімальна пенсія для жінок становить 1769 гривень, середня – 3031,32 грн, чоловіки ж в середньому отримують до 4242,53 грн. Такий дисонанс нелогічний, адже умови виходу на пенсію для обох статей однакові.

Надбавки та перерахунок у 2022 році

Але є і хороші новини: з 2022 року жінки, які після 60 років життя стали пенсіонерами, будуть отримувати надбавки в розмірі 9% від загальної суми виплати. Надбавка невелика, але разом з цим Уряд планує здійснити перерахунок розміру пенсії у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму.

З 2022 року Українки отримають надбавки до пенсії

Процедура розпочнеться з 1 грудня 2021 року. Якщо пенсія у людини почнеться в 60 років, то мінімальна сума збільшиться з 1854 до 1934 гривень. Якщо ж пенсійний вік почався з 65 років, то мінімальна виплата дійде до 2600 гривень.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Денис Шмигаль анонсував підвищення пенсій з 1 грудня.

Також ми писали, що курс валюти на тиждень: довгі вихідні загрожують долару і євро.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом