Президента країни госпіталізували, відбудеться передача повноважень
Президента країни госпіталізували, відбудеться передача повноважень

Президента країни госпіталізували, відбудеться передача повноважень

10 жовтня зі своєї заміської резиденції був госпіталізований президент Чехії Мілош Земан. Його доставили в Центральний військовий університетський госпіталь в Празі на реанімобілі.

Про це повідомляє видання Ceske Noviny.

Стан здоров'я президента

Лікуючий лікар 77-річного політика Мирослав Заворал не називає точний діагноз, аргументуючи тим, що пацієнт не дав дозволу. За інформацією чеського видання Novinky, причиною хвороби може бути загострення хронічного захворювання печінки. Президент хворіє діабетом, який міг дати ускладнення.

Президента Чехії Мілоша Земана госпіталізували, Сенат передасть повноваження

Зараз він перебуває в реанімації, і питання його дієздатності на найближчий час залишається відкритим. Щоб не допустити припинення роботи конституційних інститутів країни, 19 жовтня відбудеться засідання Конституційної комісії Сенату. Його представники вирішать, кому передати повноваження президента на час відсутності на посаді Мілоша Земана.

Передісторія госпіталізації

Президент Чехії Мілош Земан (ліворуч) і прем'єр-міністр Андрій Бабіш (праворуч)

Як повідомляється, напередодні президент Чехії зустрічався з чинним прем'єром Андрієм Бабішем. У країні тільки закінчилося дводенне голосування на виборах до Палати депутатів парламенту, за результатами якого партія Бабіша програла опозиційному альянсу "Разом".

Зауважимо, що прем'єр-міністр є фігурантом скандального розслідування "Досьє Пандори", також перебуває в хороших відносинах з президентом Земаном.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що петиція Кондратюка про заборону концертів росіян зібрала підписи, тепер справа за Зеленським.

Також ми писали, що Зеленський відповів, чому залишився жити в резиденції президента, хоча обіцяв цього не робити.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом