Мер Кремінної утримує ведмедя на пивоварні: Нацкорпус повідомив про незаконність цих дій
Мер Кремінної утримує ведмедя на пивоварні: Нацкорпус повідомив про незаконність цих дій

Мер Кремінної утримує ведмедя на пивоварні: Нацкорпус повідомив про незаконність цих дій

Бурий ведмідь, занесений до Червоної книги України, може незаконно утримуватися на пивоварні мера Кремінної Володимира Струка.

Про це повідомив керівник Національного Корпусу в Луганській області Владислав Кирилов у своєму Facebook.

Кирилов розповідає, що на приватній броварні мера Кремінної знайшли ведмедя. Зі свого боку націоналіст пояснює, що довге утримання дикої тварини близько біля людей могло призвести до того, що вона втратила всі свої природні інстинкти і ніколи не повернеться у природу.

Інше питання, зауважує керівник Нацкорпусу, полягає в тому, наскільки законними є дії Володимира Струка. «Для з'ясування законності перебування тварини на даній території ми звернулися в зоозахисну та природоохоронну організацію «Закон Природи», - розповідає він.

Згідно із заявою природоохоронної організації, повідомляє Кирилов, це бурий ведмідь, а він занесений у Червону книгу України. За його словами, глава ГО «Закон Природи» Яна Титаренко вже звернулася у Державну екологічну інспекцію України з вимогою, аби на пивоварні провели перевірку, а ведмедя – вилучили, як того і вимагає процедура. «На даний момент ведуться переговори про переміщення ведмедя до реабілітаційного центру, де він зможе прожити залишок життя в умовах, максимально наближених до природних», - повідомляє націоналіст.

Як повідомляв My.ua, Тамарін поділився власним досвідом утисків з боку влади.

Також My.ua писав про те, що Нацкорпус повідомив результати пресконференції щодо ув’язнених ветеранів.

Источник материала
Поделиться сюжетом