Тема конференції – це репресії, політичні переслідування, тиск: Сергій Тамарін підбив підсумки
Тема конференції – це репресії, політичні переслідування, тиск: Сергій Тамарін підбив підсумки

Тема конференції – це репресії, політичні переслідування, тиск: Сергій Тамарін підбив підсумки

Керівник київського осередку Національного Корпусу Сергій Тамарін поділився власним досвідом утисків з боку влади і розповів, яких репресій зазнають українські патріоти та ветерани.

Про це він розповів під час пресконференції, фрагмент якої можна переглянути у його Telegram-каналі.

Як зазначає Тамарін, сьогодні держава застосовує санкції проти ветеранів та волонтерів за будь-яку їхню соціальну чи політичну активність на вулиці і це є серйозною проблемою. Саме ці речі, констатує він, і обговорювали на пресконференції. "Тема конференції – це репресії, політичні переслідування, тиск та дії, які не сприяють укріпленню та відбудові нашої держави", - каже керівник Нацкорпусу.

Принагідно він розповідає про власний досвід утисків з боку влади. "Я є обвинуваченим у кримінальній справі по падінню Сивохо. Після того як, виходячи з залу, Сивохо через невеличку штовханину впав, у той же вечір ми опинились в ізоляторі. Кваліфікація була хуліганство ч.4 із застосуванням зброї", - розповідає Тамарін. Тим не менш, каже він, вже наступного дня відбулася перекваліфікація: тепер це кримінальна справа середньої тяжкості ч.3 і судовий розгляд триває вже більше року.

Окрім цього, націоналіст коментує справу Олега Довбиша та Дмитра Кухарчука, ветеранів російсько-української війни та учасників протестної акції проти політики влади, капітуляції та ігнорування інтересів держави. За словами Тамаріна, ветерани опинилися у слідчому ізоляторі за те, що взяли участь в акції і потрапили у штовханину з правоохоронцями. До того ж, зауважує він, правоохоронці самі сформували коридор і спровокували всю подальшу штовханину.

А відтак, підсумовує керівник Нацкорпусу, за допомогою кримінальних справ влада намагається виставити патріотів і ветеранів злочинцями, тобто накладає клеймо.

Як повідомляв My.ua, Нацкорпус розповів про пресконференцію, яку він провів у Києві на знак підтримки ветеранів.

Також My.ua писав про те, що Максим Жорін запросив українців приєднатися до Маршу Нації 14 жовтня.

Источник материала
Поделиться сюжетом