У Харкові прощаються з музикантом Міськом Барбарою
У Харкові прощаються з музикантом Міськом Барбарою

У Харкові прощаються з музикантом Міськом Барбарою

Попрощатися з музикантом до храму у Харкові приїхали кілька десятків людей – журналісти, музиканти, артисти
фото Суспільне

Скорботна церемонія проходить у Свято-Дмитрівському храмі

Сьогодні, 13 жовтня, у Харкові прощаються з музикантом та співзасновником гурту «Мертвий півень» Михайлом Барбарою, відомим усім як – Місько Барбара.

Скорботна церемонія проходить у Свято-Дмитрівському храмі, що на Полтавському шляху.

Попрощатися з музикантом до храму у Харкові приїхали кілька десятків людей – журналісти, музиканти, артисти.

На прощанні з Барбарою – його друзі та колеги, серед яких письменник Сергій Жадан, журналіст Богдан Логвиненко, радник голови правління Суспільного Зураб Аласанія, народний депутат Микола Княжицький, ведучий і музикант Роман Чайка, який грав у «Мертвому півні», повідомляє «Суспільне».

Чайка дізнався про смерть Міська після свого ефіру і спочатку не повірив: «Думав, це якийсь дурнуватий жарт. Місько був Міськом завжди. Він був однаковим за сценою і на сцені», – зазначив Чайка.

За словами Романа, учасники гурту думали про нові проєкти. «Ми навіть якось думали, а давайте, може, подумаємо, як це мало би бути – не одноразове повернення на один концерт, але щось трохи більше. Багато чого недосказаного, це було все в ідеях, фразах, як казав Місько, на питання, ви ще будете разом з «Мертвим півнем» виступати, він казав: ніколи не кажи «ніколи». Людина може все, що хочете, запланувати. Бог поміняє», – сказав Чайка.

Зі слів лікарів, які відомі Чайці, смерть Міська настала через інфаркт. Не всі, хто хотів попрощатися з Барбарою, змогли приїхати до Харкова, сказав ведучий. Частина близьких музиканту людей проживає закордоном.

Поховають співака на міському цвинтарі №2 у Харкові на вулиці Пушкінській, 102.

Нагадаємо, про смерть музиканта стало відомо 11 жовтня. Про смерть музиканта повідомила його дружина Світлана Олешко.

Місько Барбара був співзасновником гурту «Мертвий півень», що виник у Львові у 1989 році. Однією з найупізнаваніших рис гурту стали пісні на вірші відомих українських поетів. За 30 років існування гурту через нього пройшло близько 20 музикантів. Останнім часом, Місько Барбара проживав у Харкові і грав у харківському театрі «Арабески».

Нагадаємо, минулого тижня померла засновниця Музею історії українського жіночого руху. Ростислава Федак стояла у витоків найбільшої жіночої організації «Союз Українок»

Источник материала
Поделиться сюжетом