Космічний зонд Lucy відправився до троянських астероїдів Юпітера
Космічний зонд Lucy відправився до троянських астероїдів Юпітера

Космічний зонд Lucy відправився до троянських астероїдів Юпітера

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Сьогодні, 16 жовтня, о 12:34 за київським часом з мису Канаверал у США на ракеті Atlas V стартувала місія NASA - Lucy - для вивчення троянських астероїдів Юпітера. Про це інформує УНН з посиланням на NASA в Twitter.

Цитата:

"Космічний корабель Lucy стартував в небо в 5:34 ранку за східним часом, щоб почати свою подорож до незвіданих троянських астероїдів. Вивчаючи ці космічні скам'янілості, ми сподіваємося відкрити секрети раннього періоду сонячної системи", - йдеться у повідомленні космічного центру NASA імені Джона Кеннеді. 

"Космічний корабель Lucy успішно розгорнув свої сонячні батареї, і тепер його епічну подорож до троянських астероїдів Юпітера офіційно розпочато", - йдеться в повідомленні підрозділу агентства з планетології NASA Solar System.

Деталі

Місія Lucy коштувала NASA близько 981 мільйона доларів. Озброївшись набором фотоапаратів і наукових інструментів, Lucy спробує розгадати одну із загадок Сонячної системи: як утворилися планети-гіганти.

Lucy налаштована на дослідження двох різних груп астероїдів, кожна з яких рухається тим самим шляхом, що і Юпітер, по обидва боки масивної планети. Ці планетарні тіла, відомі як троянці, мають розмір від декількох кілометрів до сотень кілометрів в діаметрі.

Вчені хочуть вивчати троянців, тому що вони вважаються космічними скам'янілостями, подібними до капсул часу, що утворились в результаті утворення Сонячної системи, і можуть бути з тих же матеріалів, що і деякі зовнішні планети.

Таким чином, уламки можуть багато розповісти про те, як формувалися планети.

Lucy зможе аналізувати склад кожного астероїда і інші геофізичні властивості, які можуть допомогти вченим розкрити секрети планетарної еволюції.

Applause is heard in the @ULALaunch control room as the #LucyMission spacecraft successfully separates. Up next: deployment of the two 24-foot (7-meter) solar arrays. pic.twitter.com/o26YqHpQ9G

— NASA (@NASA) October 16, 2021

A beautiful morning for an even more beautiful launch! #LucyMission lifted off this morning at 5:34 a.m. and we are getting closer and closer to acquisition of signal! Thanks for the ride @ULALaunch pic.twitter.com/M5XpJs01z8

— NASA's Launch Services Program (@NASA_LSP) October 16, 2021

The Lucy spacecraft launched into the sky (with a diamond) at 5:34am ET to begin its journey to the unexplored Trojan asteroids! By studying these planetary fossils, we hope to discover secrets of the early solar system: https://t.co/xb3hu5q83w pic.twitter.com/5qTISZaqPZ

— NASA's Kennedy Space Center (@NASAKennedy) October 16, 2021

The #LucyMission spacecraft has successfully deployed its solar panels, and now its epic journey to Jupiter's Trojan asteroids is officially underway.

Fair winds and following seas, Lucy.https://t.co/zGhaDFUFK6 pic.twitter.com/dnxQYrfg56

— NASA Solar System (@NASASolarSystem) October 16, 2021

Теги по теме
Космос NASA
Источник материала
loader
loader