Українкам підказали, як перевірити нареченого-іноземця – попередні шлюби й "скелети в шафі"
Українкам підказали, як перевірити нареченого-іноземця – попередні шлюби й "скелети в шафі"

Українкам підказали, як перевірити нареченого-іноземця – попередні шлюби й "скелети в шафі"

Українкам підказали, як перевірити законність перебування нареченого-іноземця на території країни. Про це написали у Міністерстві юстиції України.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

Як зазначають юристи, почастішали ситуації, коли українці бажають одружитися і створити сім’ю з іноземцем. При цьому зареєструвати шлюб з громадянином іншої країни в Україні не складно – наречений чи наречена має легально перебувати в державі.

Для реєстрації шлюбу іноземці та особи без громадянства мають надати паспорт. Якщо громадянин іншої держави раніше вже перебував у шлюбі, то й документ, що засвідчує його припинення. Крім того, потрібно ще підтвердити законність перебування іноземця чи особи без громадянства на території України.

Документи мають бути завірені апостилем чи мати консульську легалізацію в тій країні, в якій вони були видані, та супроводжуючий переклад українською мовою.

Посвідку на постійне чи тимчасове проживання перевіряють через сервіс Державної міграційної служби України.

Якщо є сумніви чи відсутні якісь документи з перерахованих, ДРАЦС направить запит до територіального органу Державної міграційної служби України. Наприклад, якщо посвідка на постійне або тимчасове проживання видана територіальними органами чи підрозділами ДМС України в Автономній Республіці Крим з 20 лютого 2014 року або на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей з 1 березня 2014 року.

Скрін, відео YouTube весілля

Якщо ж паспорт іноземця було видано менше, ніж за півроку до дня подачі заяви на реєстрацію шлюбу або ДМС має рішення про примусове повернення іноземця на Батьківщину, відділом ДРАЦС буде ініційовано перевірку.

Нагадаємо,"пакунок малюка" або гроші? У Мінсоцполітики розповіли про отримання держдопомоги без 30-денної черги.Важливо, що отримати допомогу можна навіть за допомогою додатку "Дія".

Раніше Знай писав, що закохані франківчани зможуть подавати заяву на реєстрацію шлюбу через портал "Дія" - що треба знати. Ще однією зручністю стане можливість сплачувати адміністративний збір онлайн безпосередньо на порталі Дія.
Як повідомляв портал "Знай.ua", безробітні, студенти і мами в декреті зможуть отримати допомогу від Мінсоцполітики: кому доплатять від 25% до 100%.
Источник материала
Поделиться сюжетом