Володимир Зеленський зустрівся з головою Пентагону Ллойдом Остіном
Володимир Зеленський зустрівся з головою Пентагону Ллойдом Остіном

Володимир Зеленський зустрівся з головою Пентагону Ллойдом Остіном

Глава Пентагону, Ллойд Остін, у Києві з офіційним візитом. Кілька годин тому міністр оборони США провів зустріч із Володимиром Зеленським.

Говорили про поглиблення співпраці у сфері безпеки та оборони. Цих домовленостей, нагадаю, було досягнуто під час візиту українського президента в Штати. І про ситуацію на сході України та в акваторіях Чорного й Азовського морів. Ллойд Остін запевнив Зеленського в рішучій підтримці України з боку Штатів. А український президент, своєю чергою, подякував за допомогу.

Володимир Зеленський, президент України:

Хочу подякувати вам і мою вдячність, будь ласка, передайте президенту Байдену за постійну підтримку України. Ми отримали ту військову допомогу, на шістдесят мільйонів, про яку під час мого візиту говорив президент і ми дуже вдячні. Наша армія дуже вдячна за підтримку Сполученими Штатами Америки. Ще раз повторюю, що Сполучені Штати Америки сьогодні для України, в цей небезпечний момент - в момент конфлікту на сході країни, є безпековим партнером номер один.

Ллойд Остін, міністр оборони США: 

Пане Президенте, дякую за гостинність - я радий бачити Вас знову. Добре, що ми мали низку конструктивних переговорів у Вашингтоні в серпні. Сьогодні журналісти цікавилися: чому ми зустрілися так швидко. Причина, звичайно, наші взаємини. Вони для США дуже важливі. Безумовно, це продовження розмови про оборонну галузь. Президент Байден наголошував на важливості цієї теми. І ми готові співпрацювати над зміцненням наших відносин.

Теги по теме
США Владимир Зеленский военные Власть чиновники
Источник материала
Поделиться сюжетом