Браузер Brave переходить на власну пошукову систему
Браузер Brave переходить на власну пошукову систему

Браузер Brave переходить на власну пошукову систему

Відносно молодий браузер Brave, створений компанією Brave Software, заснованої колишнім главою Mozilla, переходить на власну пошукову систему. Орієнтований на конфіденційність браузер, як повідомляється, в США, Канаді та Великобританії запропонує власну пошукову систему Brave Search замість пошуковика Google.

У Франції таким же чином буде замінений пошук Qwant, а в Німеччині браузер перестане використовувати DuckDuckGo. Найближчими місяцями власний пошуковик Brave замінить використовувані та зараз і в інших країнах.

Як ми знаємо з досвіду використання багатьох браузерів, пошукова система, що використовується за умовчанням, має вирішальне значення для прийняття ринком. І Brave Search досягла рівня якості та критичної маси, необхідних для того, щоб стати нашим варіантом пошуку за замовчуванням і запропонувати нашим користувачам безпроблемну конфіденційну онлайн-роботу. Глава і засновник компанії Брендан Айк (Brendan Eich)

Айк також додав, що вже зараз Brave Search обробляє до 80 млн запитів в місяць. Також станом на вересень у браузера було близько 40 млн активних користувачів. Пошуковик Brave виділяється тим, що побудований на власному незалежному вебіндексі Brave, в той час, як багато конкурентів покладаються на поєднання результатів з більших індексів, таких як Microsoft Bing. Правда, Brave зазначає, що буде отримувати результати від інших джерел, якщо своїх буде недостатньо. Компанія заявляє, що її пошукова система не відстежувати користувачів, їх пошукові запити або їх кліки. Джерело

Источник материала
Поделиться сюжетом