Google випустила Android 12
Google випустила Android 12

Google випустила Android 12

Одночасно з офіційним поданням смартфонів Pixel 6 і Pixel 6 Pro, компанія Google сьогодні випустила стабільну версію операційної системи Android 12. Нагадаємо, Google представила фінальну Android 12 ще 4 жовтня, опублікувавши вихідний код в Android Open Source Project. Однак на той момент нова ОС була недоступна навіть користувачам смартфонів Pixel. Ентузіасти вже почали випускати перші збірки альтернативних прошивок на основі Android 12, але офіційних оновлень для смартфонів виробники поки не випускали.

Тепер ситуація змінилася і стабільна Android 12 стала доступна для перших партії смартфонів – фірмових моделей Google Pixel. Для установки Android 12 буде потрібно Pixel 3/Pixel 3 XL або новіша модель Pixel. Google також повідомила, що Android 12 випустять для смартфонів Samsung, OnePlus, Oppo, Realme, Tecno, Vivo і Xiaomi «пізніше в цьому році». Терміни релізу можуть варіюватися в залежності від моделі, регіону та оператора.

Нагадаємо, Android 12 принесла з собою масу нововведень. Головним з них стало нове візуальне оформлення з крос-платформною мовою дизайну під назвою Material You підлаштовується до шпалер колірних тем. Також в Android 12 з’явилися нові настроюються віджети, оновлена ​​шторка, з якої можна управляти системами розумного будинку, оновлений «завжди включений» екран Always On, поліпшені автоповорот і режим «картинка-в-картинці», довгоочікувані «довгі» скриншоти всієї сторінки, нове меню виключення, підвищена продуктивність і багато нововведень у плані безпеки. Джерело

Источник материала
Поделиться сюжетом