Протест ветеранів під ОП: Сергій Червонописький розповів, чи влада пішла на діалог
Протест ветеранів під ОП: Сергій Червонописький розповів, чи влада пішла на діалог

Протест ветеранів під ОП: Сергій Червонописький розповів, чи влада пішла на діалог

Голова Української Спілки ветеранів Афганістану, генерал-лейтенант Сергій Червонописький розповів, яких результатів вдалося досягти на протестній акції ветеранів під ОП.

Про це стало відомо з програми "Politeka online".

Червонописький висловив свою думку щодо акції протесту, яку влаштували під ОП ветерани і на якій вони поставили владі вимогу відправити у відставку певних міністрів. Зокрема, повідомляє він, йдеться про міністра у справах ветеранів, охорони здоров'я, соціальної політики і культури та інформаційної політики. Окрім цього, додає генерал, протестувальники захотіли особисто поговорити із президентом Зеленським.

Далі він коментує результати протесту і зазначає, що влада насправді злякалася, побачивши, скільки і яких людей зібралося під Офісом Президента, навіть попри наявність правоохоронців. "Хоча ми чітко акцентували, що це попереджувальна акція. В кінці ми сказали, що якщо вони не підуть на розмову з нами, то ми будемо готові абсолютно до інших, жорстких дій", - підкреслює Червонописький.

Він зазначає, що на протест вийшли патріоти, громадяни, які не порушують закон. "І ми не хочемо робити ще гірше, ніж є. Ми сподіваємося на діалог", - каже генерал. З іншого боку, додає гість програми, ветерани були готові йти на жорстокі методи відразу, але влада погодилася на діалог ще до акції.

Він розповідає, що розмова видалася серйозною, в ній брали участь заступник голови ОП і заступники міністрів, відставки яких і вимагають протестувальники. За словами гостя програми, вихід із ситуації, яка склалася, влада почала шукати ще під час розмови. "Хоча, звичайно, хлопці, коли ми вийшли на вулицю, не всі радісно прийняли цю пропозицію. Проте, народ налаштований рішуче, і я впевнений в тому, що ми доб'ємося тих цілей, які поставили", - констатує генерал.

Як повідомляв My.ua, Білецький розповів, де Україні шукати союзників у протистоянні з РФ.

Також My.ua писав про те, що згідно з новим опитуванням Кухарчук на вибори у ВР має 10,2% підтримки.

Источник материала
Поделиться сюжетом