Репресії проти черкаських ветеранів: Олег Довбиш та Ігор Зайчук дали перше інтерв’ю
Репресії проти черкаських ветеранів: Олег Довбиш та Ігор Зайчук дали перше інтерв’ю

Репресії проти черкаських ветеранів: Олег Довбиш та Ігор Зайчук дали перше інтерв’ю

Олег Довбиш, ветеран, звільнений із СІЗО, та Ігор Зайчук, представник Черкаського осередку Національного Корпусу, разом дали перше інтерв’ю про справу, яку завели проти черкаських ветеранів.

Про це вони розповіли у Telegram Національного Корпусу.

За словами Довбиша, Кухарчук, ймовірно, залишиться під вартою до довиборів. Взагалі він вважає, що це політична справа і так влада намагається повпливати на Національний Корпус загалом. "Це публічна особа і він часто виступав із певними ініціативами, у тому числі під Офісом президента 14 серпня, коли ветерани прийшли поставити певні питання президенту, що не вдалося зробити", - каже ветеран про Кухарчука.

Зайчук зазначає, що справа Кухарчука та Довбиша виглядає зшитою. Аби не бути голослівним, він розповідає, що правоохоронці, зачитуючи звинувачення проти ветеранів, виглядали невпевнено, ніби не знали, що читають.

Довбиш додає, що на нього та Кухарчука завели одну справу і суд навіть не спромігся назвати жодних адекватних причин щодо свого рішення. "Бачимо прецеденти з інших кримінальних справ: за хуліганство ніколи нікого не закривали у СІЗО", - зазначає Зайчук.

Принагідно націоналіст коментує ситуацію, яка відбулася 14 серпня. За його словами, учасники акції наштовхнулися на кордон поліції колишнього "Беркуту", декілька тисяч хотіли пропустити через вікно, але загалом протиснутися не вдавалося і в сутичці винна сама поліція. "14 серпня усі ми були під Офісом президента, прийшли поставити питання щодо подій на фронті: чому не можна вести вогонь у відповідь і чому відвели контрснайперські групи", - підкреслює Зайчук.

Як повідомляв My.ua, Червонописький розповів, яких результатів вдалося досягти на протестній акції ветеранів під ОП.

Також My.ua писав про те, що Білецький порадив шукати союзників серед держав, які зацікавлені в обороноздатності від РФ.

Источник материала
Поделиться сюжетом