Справжнє лідерство – це етична норма. Це репутація і авторитет, - Анатолій Якименко
Справжнє лідерство – це етична норма. Це репутація і авторитет, - Анатолій Якименко

Справжнє лідерство – це етична норма. Це репутація і авторитет, - Анатолій Якименко

Про це розповів експерт з питань охорони здоров’я Анатолій Якименко у програмі Олексія Толкачова «БДСМ. Болючі розмови».

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

«На мою думку, в Україні немає більше п’яти відсотків правих людей. І вона просто туди входить (комерціалізація, - ред.). Безперечно, буде здійснювати експансію і тиск, спроби підкупу і так далі. Але має бути вибудована система стримування противаг. Ця система будується на професійних асоціаціях», - каже він.

Справжні професійні асоціації, на думку Якименка, будуються на справжньому лідерстві.

«Справжнє лідерство – це етична норма. Це репутація і авторитет. Якщо асоціацію буде очолювати людина з репутацією, вона буде серйозним запобіжником підкупу медичної еліти і негативного впливу. Насправді фармацевтична сфера дуже сильно втручається і негативно впливає на лікування», - міркує він.

Взагалі, продовжує експерт, що доказова медицина має дуже мало відношення до позитивної конотації.

«Доказова медицина – це продовження комерційного лібідо та оцієї експансії фармгігантів. У нас чомусь вважається, що доказова медицина – це те, що доведено, і вона у нас використовується у позитивній конотації. Я хочу заперечити цю річ. Тому що насправді існує безліч методів лікування, ефективність яких не доводиться з причини їх низької собівартості. Немає коштів для проведення спеціальних досліджень. Ніхто не дасть вам гроші для того, щоб довести, що йод – ефективний для дезінфекції ран», - резюмує Якименко.

Як повідомляв Знай.ua, Якименко пояснив, що робити з подвійною ідентичністю українців: «Я не бачу ніякої катастрофи в цьому».

Також він вважає, що не всі російськомовні українці – вороги: «Треба дуже обережно ставитись до людських почуттів».

Источник материала
Поделиться сюжетом