Вчені попередили, що зміна клімату вдарить по світу сильніше пандемії коронавірусу
Вчені попередили, що зміна клімату вдарить по світу сильніше пандемії коронавірусу

Вчені попередили, що зміна клімату вдарить по світу сильніше пандемії коронавірусу

Фахівці назвали підвищення температури на Землі найсерйознішим викликом для здоров'я людей
Фото: Depositphotos

Вчені попередили, що у XXI столітті температура на планеті підвищиться на 2,7-3,1 градуса Цельсія

Зміна клімату впливають на здоров'я людей сильніше, ніж пандемія коронавірусу, що може привести до неминучої «катастрофи, що насувається в галузі охорони здоров'я», пише Phys.org.

Експерти сфери охорони здоров'я з усього світу підписали петицію, адресовану керівникам країн, які візьмуть участь в конференції зі зміни клімату (COP26) в шотландському Глазго.

Фахівці назвали підвищення температури на Землі найсерйознішим викликом для здоров'я людей. Вчені попередили, що в XXI столітті температура на планеті підвищиться на 2,7-3,1 градуса Цельсія.

Забруднення повітря в результаті спалювання викопного палива стає причиною до передчасної смерті більше семи млн осіб щорічно, а погіршення природних умов на Землі призводить до зростання захворюваності через неякісну їжу, воду і повітря, йдеться в петиції.

Вчені нагадали, що екстремальні погодні явища, такі як: шторми, повені та спека руйнують життя мільйонів людей.

Нагадаємо, дослідники з Китаю, Нідерландів і Норвегії назвали причиною пермського вимирання– найбільш катастрофічного в історії Землі – різке зростання температур внаслідок викидів вулканами Сибірської траппової провінції великих обсягів вуглекислого газу.

Нещодавно стало відомо, що вчені виявили небезпеку виверження супервулкана.

Источник материала
Поделиться сюжетом