Живопис на нігтях і проведення межі: Що можна замовити на платформі дивних послуг Service
Живопис на нігтях і проведення межі: Що можна замовити на платформі дивних послуг Service

Живопис на нігтях і проведення межі: Що можна замовити на платформі дивних послуг Service

У мережі з'явилася онлайн-платформа Service, де кожен може замовити або запропонувати дивні послуги. Кураторкою проєкту виступила Леся Кульчинська.

Засаднича концепція проєкту відсилає до маніфесту німецького художника Йозефа Бойса "Кожна людина – художник". На платформі можна замовити такі послуги як трансляція світанку із 12 поверху, прогулянка Києвом із заплющеними очима, каліграфічний розпис тіла, вишивка власним волоссям, читання замовнику перед сном, живопис на нігтях, розпис кришечок консервації, підбір костюму “міської божевільної” чи розкадрування снів.

У проєкті взяли участь художники Саша Курмаз, Анатолій Бєлов, Катя Лесів, Тамара Турлюн, Борис Кашапов, Неллі Шилова, Ксенія Гнилицька, Олена Сіятовська, колектив Dis/order та інші.

Авторка Леся Кульчинська наполягає на тому, що платформа є експериментальною. "Я запропонувала художникам осмислити мистецтво як послугу або послугу як мистецтво, — розповідає кураторка. — Для мене цей проєкт є водночас і реалістичним, і утопічним. Реалістичним, бо це якесь запрошення для себе самої і колег зі сфери мистецтва замислитись про те, що все-таки ми є частиною економіки — хочемо ми цього чи ні. З іншого боку, він є утопічним, бо економіка — це розподіл ресурсів, який якимсь чином відбиває наші цінності. В українській державі ресурси на культуру та мистецтво розподіляються за залишковим принципом. І в цій системі проєкт з мистецькими послугами навряд чи може існувати”.

Проєкт реалізовується з нагоди святкування 100-річчя з дня народження Йозефа Бойса і є частиною транснаціонального проєкту Beuys on/off (Goethe-Institut в Токіо) та реалізується у співпраці з Goethe-Institut в Україні, а також є частиною програми Тижнів Німеччини в Україні від Посольства Німеччини у Києві.

Читайте також:

Одеський художній музей отримав статус національного.

У Будинку кіно стартує Київська бієнале 2021 "Союзники". Що відвідати?

Источник материала
Поделиться сюжетом