"Метінвест" поставить 300 тонн кисню лікарням Києва та Харківської області
"Метінвест" поставить 300 тонн кисню лікарням Києва та Харківської області

"Метінвест" поставить 300 тонн кисню лікарням Києва та Харківської області

Фото УНІАН

Група компаній "Метінвест" поставить медичним установам Києва та Харківської області 300 тонн кисню для лікування хворих на коронавірус.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Відзначається, що на початку жовтня медики Харківської області зіткнулися з дефіцитом кисню: основний постачальник почав ремонт обладнання, в результаті чого обсяги поставок скоротилися з 40 до 20 тонн на добу. У зв'язку з цим в.о. голови Харківської ОДА Олександр Скакун звернувся до керівництва "Метінвесту" з проханням допомогти з поставками кисню медичним закладам регіону.

У свою чергу в "Метінвесті" оперативно розробили графік поставок кисню, згідно з яким лікарні Харківської області отримають 240 тонн кисню з 18 по 28 жовтня. Перші 80 тонн кисню вже надійшли в обласні лікарні. Кисень для медиків Харківщини нададуть підприємства групи "Запоріжсталь", Дніпровський коксохімічний завод та "Азовсталь". Зокрема, Харківській міській клінічній багатопрофільній лікарні №17 та Харківському обласному клінічному спеціалізованому диспансеру радіаційного захисту населення буде направлено по 60 тонн кисню, а Харківському обласному госпіталю ветеранів війни, Харківській обласній клінічній інфекційній лікарні та Куп'янському територіальному медичному об'єднанню – по 40 тонн.  

"На жаль, у Харківщини сьогодні один з найбільших відсотків потреби кисню в Україні. Завдяки співпраці з підприємствами групи "Метінвест" лікарні області, залучені в боротьбу з COVID-19, тепер забезпечені киснем в повному обсязі", – констатував в.о. голови Харківської ОДА Олександр Скакун.

Крім того, до кінця жовтня 60 тонн кисню від "Азовсталі" надійдуть Київській міській клінічній лікарні №6, яка також відчуває нестачу кисню для лікування хворих з коронавірусом.

"У нас почалися перебої з поставками необхідного обсягу кисню: лікарня споживає 5 тонн кисню на добу. Тому я звернувся до "Метінвесту", щоб компанія допомогла з цим питанням. "Метінвест" відгукнувся і дає нам можливість заправити кисень протягом чотирьох тижнів. Ми дуже вдячні компанії. Таким чином ми зможемо врятувати як мінімум 350 осіб з коронавірусом, які проходять лікування в нашій лікарні", – зазначив головний лікар Київської міської клінічної лікарні №6 Вадим Крижевський.

При цьому в жовтні підприємства "Метінвесту" вже поставили в столичні лікарні 120 тонн рідкого кисню. Зокрема, допомогу отримали Київська міська клінічна лікарня №6, Київська міська клінічна лікарня №1 та Київська обласна клінічна лікарня.

"З початку жовтня ми знову спостерігаємо сплеск захворюваності на коронавірус по всій країні, тому зараз швидкість реакції на потреби медиків – наш головний союзник у боротьбі з пандемією. Не менш важливо, щоб і місцева влада постійно відстежувала ситуацію і ухвалювала швидкі рішення, як і сталося в нашому випадку. Ми сподіваємося, що швидка реакція влади, а також готовність бізнесу всіма силами допомагати медикам дозволить зупинити поширення коронавірусу і зберегти життя і здоров'я українців", – зазначив генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков.

Нагадаємо, з 2020 року по вересень 2021 року підприємства групи "Метінвест" безкоштовно передали понад 2 тисячі тонн рідкого і майже 409 тисяч куб. м газоподібного кисню медикам Запоріжжя, Маріуполя, Києва, Харкова, Дніпропетровської, Житомирської та Хмельницької областей. Крім того, "Метінвест" веде будівництво кисневої інфраструктури в лікарнях міст, де працюють підприємства групи: Маріуполі, Запоріжжі, Авдіївці, Покровську та Кривому Розі. Всього в минулому році "Метінвест" направив на боротьбу з коронавірусом близько 6 млн доларів.

Автор: Григорій Бондар

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader