Головний санлікар розповів, коли чекати піку захворюванності на COVID-19 в Україні
Головний санлікар розповів, коли чекати піку захворюванності на COVID-19 в Україні

Головний санлікар розповів, коли чекати піку захворюванності на COVID-19 в Україні

В Україні продовжує зростати захворюваність, проте пік захворюваності очікується пізніше. Про це розповів головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю телеканалу "Дом".

"Коли ми говоримо про певні прогнози, то повинні враховувати, що пікові навантаження або максимальний рівень захворюваності очікується з кінця жовтня до середини листопада з поступовим спадом захворюваності до кінця 2021 року. Тому ми вважаємо, що цей сценарій реалістичний, і зараз система готується до того, щоб максимально ефективно протистояти коронавірусній інфекції", – зазначив він.

Головний санітарний лікар додав, що на можливість системи охорони здоров'я пережити пікові навантаження будуть впливати два фактори.

"Це рівень вакцинації населення і те, наскільки люди будуть дотримуватися протиепідемічних та профілактичних вимог, які зараз встановлені для кожного рівня епідемічної небезпеки. За рахунок цих двох факторів ми можемо адекватно пережити чергову хвилю підйому захворюваності на коронавірусну інфекцією і максимально її згладити – настільки, щоб вона не викликала підвищеного навантаження на систему охорони здоров’я", – підсумував Кузін.

Нагадаємо, у МОЗ створять комісію для визначення кількості госпіталізованих із фальшивими сертифікатами про щеплення.

Як повідомляв 5.UA, за добу в Україні зафіксували майже 24 тисячі захворілих на COVID-19.

Станом на 22 жовтня 2021 року в Україні зробили вже понад 15,3 млн щеплень від коронавірусу, понад 6,82 млн осіб отримали дві дози. Додамо, відстежувати, як просувається вакцинація, можна на Урядовому порталі онлайн.

Теги по теме
заболевание
Источник материала
Поделиться сюжетом