У будинок заступника голови Офісу Президента Ігоря Жовкви кинули коктейль Молотова
У будинок заступника голови Офісу Президента Ігоря Жовкви кинули коктейль Молотова

У будинок заступника голови Офісу Президента Ігоря Жовкви кинули коктейль Молотова

На будинок Ігоря Жовкви, заступника голови ОП Андрія Єрмака, вночі 22 жовтня було скоєно напад з коктейлем Молотова. Злочинець, який намагався влаштувати підпал, спійманий.

Подробиці повідомляє Національна поліція Києва.

Тільки підпал чи замах на вбивство?

Ігор Жовква є заступником Єрмака з питань європейської інтеграції. У день підпалу він святкує своє 42-річчя, але замість організації торжества змушений розбиратися зі справою про підпал власного будинку.

За інформацією правоохоронців, 25-річного злочинця, який кинув пляшку з легкозаймистою рідиною, спіймали приблизно о 4 ранку в Дарницькому районі Києва. Він родом із селища Косарі Кам'янського району Черкаської області, постійного місця роботи та проживання не має.

25-річний хлопець кинув коктейль Молотова в будинок Ігоря Жовкви

Перебуваючи в пошуках роботи, він моніторив популярні в Україні сайти, де пропонують варіанти заробітку. Так натрапив на оголошення, що пропонує значну суму грошей за підпал будинку Ігоря Жовкви.

Пошуки замовника

Вирішивши, що легально і швидко заробити 4 тисячі доларів практично неможливо, хлопець погодився на підпал. Зв'язався з анонімним замовником в месенджері Telegram, там отримав всі деталі майбутньої роботи. За словами зловмисника, плату за підпал він міг отримати лише після того, як інформація про напад просочиться в ЗМІ.

А ще на місці злочину намальована зірка Давида, але невідомо, чи було це частиною замовлення, чи ж нападник вирішив таким чином поставити власний почерк.

Пляшки призначалися для будинку заступника Голови ВП Ігоря Жовкви

Особистість замовника, як і його мотиви, хлопцеві невідомі. Кіберполіція разом з правоохоронними органами цілком зайняті пошуком головного організатора. Того, хто кинув коктейль, затримали, йому інкримінують ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу).

Раніше портал MY.UA повідомляв, що фронтмен Brutto і "Ляпіс 98" Сергій Міхалок побив фаната прямо на сцені.

Також ми писали, що "Про померлих погано не говорять", - скандальний нардеп Микола Тищенко "поховав" Іллю Киву.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом