Одинадцять робіт Пабло Пікассо продали на аукціоні за 110 млн доларів
Одинадцять робіт Пабло Пікассо продали на аукціоні за 110 млн доларів

Одинадцять робіт Пабло Пікассо продали на аукціоні за 110 млн доларів

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Одинадцять робіт Пабло Пікассо, які виставлялися в готелі Лас-Вегаса понад два десятиліття, були продані на аукціоні, майже за 110 мільйонів доларів. Про це інформує УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

Роботи, що належали MGM Resorts, були представлені в ресторані Picasso в готелі Bellagio.

На аукціоні було представлено дев'ять картин і дві керамічні роботи іспанського художника, який помер в 1973 році. Його колекція нараховує понад 50 років творчої діяльності.

Картина 1938 року "Жінка в червоно-помаранчевому береті" із зображенням коханої і музи Пікассо Марі-Терези Вальтер була продана за найвищою ціною вечора - 40,5 мільйона доларів.

Інший шедевр - масштабний портрет "Homme et Enfant" ("Людина і дитина") - проданий за 24,4 мільйона доларів.

"Робота 1959 року висотою майже 2 метри є надзвичайно вражаючим прикладом досягнень Пікассо на цьому важливому етапі його кар'єри", - заявив аукціонний будинок Sotheby's.

Також в продаж була включена картина "Nature Morte au Panier de Fruits et aux Fleurs" ("Натюрморт з кошиком фруктів і квітами"), написана Пікассо під час нацистської окупації Парижа в 1942 році. Вона була продана за 16,6 мільйона доларів.

"Не дивлячись на руйнування і негаразди Другої світової війни, роки між 1940-44 роками стали одними з найбагатших періодів для Пікассо", - повідомляє Sotheby's.

Імена покупців не розголошуються.

Додамо

Рекорд для Пікассо - 179,4 мільйона доларів, які були заплачені за його картину"Алжирські жінки" в 2015 році.

Источник материала
Поделиться сюжетом