Жителі "червоної" карантинної зони отримають інші субсидії
Жителі "червоної" карантинної зони отримають інші субсидії

Жителі "червоної" карантинної зони отримають інші субсидії

У Міністерстві соціальної політики повідомили, що з жовтня поточного року українці мають можливість збільшити свою субсидію на 50%, причому це відбудеться автоматично за однієї умови.

Подробиці пише ТСН.

Як отримати велику підтримку від держави?

Оскільки в Україні зараз посилили карантинні обмеження, а регіони поступово переходять в "червону" зону, Міністерство соціальної політики вирішило надати велику допомогу населенню, яке оформило соціальну субсидію.

Мінсоцполітики збільшить субсидії на 50% для людей, що живуть в "червоній" зоні

Як в зимовий період будуть справи з можливістю працювати, поки невідомо. Якщо частина українців через "червону" карантинну зону позбудеться роботи на невизначений час, коштів для існування стане менше. А взимку, коли платіжки за комунальні послуги виростають у кілька разів, питання фінансів стає ще нагальнішим.

Щоб допомогти людям, які розраховують на соціальну допомогу, більше заощадити на оплаті тепла, газу, електрики і води, Мінсоцполітики анонсувало нові субсидіальні нормативи. Потрібно лише жити в регіоні, який розташований в "червоній" зоні.

Що зміниться для населення?

Якщо ви вже оформили субсидію, то для її збільшення не потрібно додатково писати заяву і заповнювати документи. Перерахунок буде здійснений автоматично для всіх. Коли область вийде з "червоної" зони, норматив знову повернеться до звичайних показників.

Населення буде автоматично підключаться до нових нормативів без необхідності додатково заповнювати документи

Отже, нормою на одну людину в місяць вважається 2 кубометра холодної води (при наявності гарячої) або 3,6 кубометра при її відсутності (тобто, норматив гарячої води - 1,6 кубометра). За водовідведення сумарно 3,6 кубометра на одну людину на місяць.

Норма газу: 3,3 кубометра – якщо є плита і гаряча вода, 5,4 кубометра – з плитою і без води, 10,5 кубометрів – з плитою і газовою колонкою.

Електроенергія-70 кВт / год на одну людину і додатково 30 кВт / год на кожного іншого члена сім'ї.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що вчені назвали вправу, яка допоможе продовжити життя.

Також ми писали, що українцям загрожує віялове відключення світла взимку.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом