Держкіно виділило 20 мільйонів гривень на перший фільм про ЛГБТ "Мій юний принц"
Держкіно виділило 20 мільйонів гривень на перший фільм про ЛГБТ "Мій юний принц"

Держкіно виділило 20 мільйонів гривень на перший фільм про ЛГБТ "Мій юний принц"

Продюсером ЛГБТ-історії буде Олексій Гладушевський (серіал «Перші ластівки») / Ivan Tsupka

Повнометражна стрічка про дорослішання й ЛГБТ-стосунки між чоловіками режисера Хачатура Василяна ("Деталі") потрапила у перелік переможців 17-го конкурсного відбору Держкіно. З держбюджету на зйомки "Мого юного принца" виділять 20 мільйонів гривень.

Про це йдеться у повідомленні агентства.

У центрі сюжету майбутнього фільму – 17-річний підліток-бунтар Поль, який веде розгульне, екстравагантне й повне guilty plesures життя у своєму шикарному домі на гроші, виручені бабусею від продажу витворів мистецтва.

Хлопець відчуває нездоровий сексуальний потяг до власної матері Софії. Все змінюється з появою у самотньому житті героїв Марка та його сина Антуана. Між дорослими зав’язуються стосунки, як й між Полем та Антуаном. І це стане початком трагедії – справи про подвійне вбивство.

Ivan Tsupka

У стрічці знімуться українські актори: Петро Ниньовський, Вікторія Литвиненко, Євгеній Лісничий, Ксенія Жданова, Анастасія Пустовіт та інші.

Ivan Tsupka

Продюсером ЛГБТ-історії буде Олексій Гладушевський (серіал "Перші ластівки"). Як пояснював він в інтерв’ю Yabl, це – масштабне Арт-кіно з по-справжньому шекспірівським сюжетом, сценарій до якого експерти вже охрестили "українським "Гамлетом".

"У фільмі ми досліджуємо кілька важливих тем: любов, тиранія, смерть, одержимість, залежність, несвобода, ізоляція. Стрічка буде насичена візуальним естетством і, що не властиво українському кіно, еротичними сценами", – поділився Гладушевський.

Ivan Tsupka

У перших постерах до фільму глядачі можуть впізнати естетичні омажі до робіт "П’єта", фрагменту розпису Сікстинської капели Мікеланджело, сюрреалістичного "Поцілунку" Магрітта тощо.

Ivan Tsupka

Виробництво фільму розпочнеться у травні 2022 році. У липні запланована прем’єра на великому екрані.

Вас також можуть зацікавити новини

  • Зірка серіалу "Друзі" помер від раку
  • Джон Малкович зіграє у новій стрічці Руперта Еверетта "Бюро знахідок в Парижі"
  • Зірка "Мумії" зіграє лиходія-соціопата у новому фільмі за коміксами DC

Автор: Яна Ставська

Источник материала
Поделиться сюжетом