20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чемерис: Медведчук - єдиний, хто може розблокувати переговорний процес
Чемерис: Медведчук - єдиний, хто може розблокувати переговорний процес

Чемерис: Медведчук - єдиний, хто може розблокувати переговорний процес

Після підписання Паризького комюніке в 2019 році офіційним Києвом не було зроблено жодного кроку в напрямку виконання Мінських угод, через це був заморожений і процес обміну полоненими. Єдиний, хто міг би зрушити той процес з мертвої точки – це народний депутат України, голова політради партії «опозиційна платформа – за життя» Віктор Медведчук, який давно показав себе ефективним переговірником. Про це сказав правозахисник Володимир Чемерис в ефірі телеканалу "Перший незалежний".

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

"Останній обмін невеликий був на початку 2020 року, перед тим був досить великий в 2019 році, з тих пір все заглохло з вини офіційного Києва, тому що після того, як в грудні 2019 року було підписано паризьке Комюніке, ніяких кроків ні по одному з пунктів цього Комюніке не відбулося», – сказав експерт.

Він підкреслив, що для розблокування цього процесу потрібна політична воля Президента України Володимира Зеленського.

"Обмін утримуваними особами повинен бути розблокований, не залежно, які там рухи відбуваються в межах Мінських угод. Медведчук показав, що він може це робити, коли ці 4 жінки прямували в Україну, мала місце нехороша якість людська, яка називається ревнощі Президента, який не міг покласти на себе лаври, що він сприяв цьому обміну, і цей обмін був заблокований. Потрібна була політична воля, якої немає у нашого Президента. Іншого виходу, окрім як змусити Зеленського виконувати Мінські угоди, немає, або не змусити, а відсторонити його від влади. Тоді просування в цьому напрямку буде " » - констатував Володимир Чемерис.

Раніше народний депутат України, голова політради партії "опозиційна платформа - за життя" Віктор Медведчук заявити, що мирне врегулювання конфлікту на Донбасі залежить повністю від політичної волі Володимира Зеленського.

«Для того щоб не було загострень, для того щоб уникнути їх сьогодні і в майбутньому, необхідно виконання Мінських угод, які, в ході розмови між Путіним, Макроном і Меркель були визнані безальтернативними», – підкреслив парламентарій.

Редакція може не розділяти думку автора висловлювань

Источник материала
Поделиться сюжетом