Forbes визнав Ілона Маска найбагатшою людиною в світі за всю історію
Forbes визнав Ілона Маска найбагатшою людиною в світі за всю історію

Forbes визнав Ілона Маска найбагатшою людиною в світі за всю історію

Новітній рейтинг видання Forbes поставив на перше місце серед найбагатших людей світу американського підприємця і винахідника Ілона Маска. Його статки - більші коли-небудь фіксованих Forbes.

Про це пише офіційний сайт видання.

Загальний капітал Ілона Маска

Творець компаній Tesla і SpaceX може святкувати чергову перемогу – перше місце в списку найбагатших людей за версією Forbes. За 2021 рік він кілька разів випереджав суперників, але через деякий час втрачав позицію через нерівномірне коливання вартості акцій Tesla.

Саме вони цього разу принесли Маску заповітне перше місце. Як пише видання, станом на понеділок, 25 жовтня, завдяки великому стрибку ціни акцій, капітал збільшився на 41 мільярд доларів тільки за один тиждень. Загальна сума всіх накопичених фінансів оцінюється в 271 мільярд.

Ілон Маск - на першому місці в списку найбагатших людей світу за версією Forbes

Гроші збільшилася тому, що ринкова капіталізація Tesla в понеділок перевищила 1 трильйон доларів. Плюс відбувся майже 13%-вий стрибок акцій компанії плюс більше 16 мільйонів нових опціонів на суму 16,1 мільярда доларів.

Гонка багатіїв у рейтингу Forbes

Раніше найбагатшою людиною визнавали засновника і колишнього генерального директора Amazon Джеффа Безоса. Але його капітал на момент складання рейтингу – 212 мільярдів, тому змагатися з Ілоном Маском він не міг. А Білл Гейтс з поправкою на інфляцію володіє мізерним як для цього списку статком в 165 мільярдів.

Ілон Маск обійшов колишнього директора Amazon Джеффа Безоса майже на 60 мільярдів

Що цікаво, незважаючи на нечувані фінанси, Маск не є власником нерухомості, веде відносно суворий спосіб життя і живе в орендованому будинку розміром з однокімнатну квартиру в Бока-Чіка, штат Техас.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що японська принцеса Мако відмовилася від титулу заради весілля з простолюдином.

Також ми писали, що Оля Полякова заявила про відхід зі сцени: "королеви ночі" більше не буде.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом