Квашені баклажани начиняють морквою
Квашені баклажани начиняють морквою

Квашені баклажани начиняють морквою

— Ділюся рецептом квашених баклажанів. Вони урізноманітнять щоденне та святкове меню, — каже 47-річна Лілія Мацько з Борислава Львівської області.— Мию 2 кілограми баклажанів і видаляю зелені хвостики. Надрізую вздовж, не доводячи до кінця. Варю в підсоленій воді 4–5 хвилин. Розкладаю під пресом на деко так, щоб був нахил і стікала рідина. Охолоджую.Для маринаду 70 грамів солі розчиняю в літрі води. Додаю два лаврових листки та кілька горошин перцю. Після закипання тримаю ще 5 хвилин на вогні.Для начинки натираю пів кілограма моркви на корейській тертці. Два болгарських перці й один-три чилі ріжу тонкою соломкою. Вичавлюю дві головки часнику. Подрібнюю пучок петрушки, кінзи чи базиліку. Перемішую. Не солю.Начиняю баклажани. Щільно складаю зрізами вгору в посуд для квашення. Якщо залишається начинка, її можна розкласти між плодами чи посипати зверху.Заливаю охолодженим маринадом, щоб повністю покрив баклажани. Накриваю і залишаю на кухні на чотири-п'ять днів під пресом. Потім ставлю у прохолодне місце.Можна їх також законсервувати. Для цього зливаю маринад і кип'ячу 5 хвилин. Заповнюю ним банки з баклажанами. Стерилізую 10–15 хвилин. Закручую і закутую в покривало.

Источник материала
Поделиться сюжетом