САП передала до суду справу про підкуп посадовців Чернівецької облради
САП передала до суду справу про підкуп посадовців Чернівецької облради

САП передала до суду справу про підкуп посадовців Чернівецької облради

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу за обвинуваченням генерального директора Чернівецького обласного перинатального центру Дмитра Манчуленка у спробі підкупу посадовців Чернівецької обласної ради. Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 25 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, 25 жовтня до ВАКС надійшов обвинувальний акт стосовно Манчуленка. Того ж дня колегія суддів призначила дату підготовчого засідання.

«У кримінальному провадженні за обвинуваченням (Дмитра Манчуленка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 369 КК України, призначити відкрите підготовче судове засідання на 10 листопада 2021 року о 09:00», – йдеться в рішенні.

Слідство встановило, що Манчуленка звільнили з посади головного лікаря Міського клінічного пологового будинку №1 у зв'язку із реорганізацією установи. Пізніше він через суд першої інстанції поновився вже на посаді гендиректора Чернівецького обласного перинатального центру і з ним уклали контракт. Щоправда Чернівецький апеляційний суд це рішення переглянув, а тому призначення Манчуленка скасували.

У березні у підозрюваного виник умисел у наданні неправомірної вигоди посадовим особам Чернівецької облради за укладення з ним контракту на посаду гендиректора Чернівецького обласного перинатального центру. Для цього він вів перемовини з радником голови Чернівецької облради з питань кадрової політики, щоб через нього вийти на когось з числа посадовців облради.

24 березня під час зустрічі з цим радником голови Манчуленко нібито запропонував надати йому хабар та посадовцям Чернівецької облради за призначення на посаду. 30 березня він повторив пропозицію і назвав суму в 12 тисяч доларів. Вже 6 квітня Манчуленко передав раднику голови Чернівецької облради вказану суму і його затримали. Йому повідомили про підозру у наданні хабара.

Теги по теме
Коррупция новости Черновцов САП
Источник материала
Поделиться сюжетом