Топ-20 найпопулярніших додатків в Україні за вересень 2021: хто обігнав Instagram?
Топ-20 найпопулярніших додатків в Україні за вересень 2021: хто обігнав Instagram?

Топ-20 найпопулярніших додатків в Україні за вересень 2021: хто обігнав Instagram?

Kantar назвала двадцятку найпопулярніших додатків серед Українців у вересні 2021-го року. Лідирує браузер Google. Telegram зміг обігнати Instagram, а додаток "ДІЯ" використовує вже половина українців.

Про це йдеться в дослідженні компанії.

Кількість українців, які активно користуються смартфонами, зростає. У вересні користувачі найчастіше сиділи в соцмережах Facebook та Instagram, переглядали відео на YouTubе та в ТікТок, розміщували оголошення на OLX та надсилали і забирали посилки з "Нова пошта".

За словами керівниці проєкту Kantar CMeter Ірини Ворон, сьогодні українці все частіше беруть до рук смартфон, щоб вирішити свої буденні проблеми: таксі, доставка їжі, послуги пошти і банку, бронювання ліків тощо.

Українці все частіше користуються смартфоном для вирішення буденних проблем

Найпопулярніші додатки в Україні

Стабільно свою популярність в Україні набирає месенджер Telegram. За останні п’ять років його охоплення виросло з 17% до 86%. Сьогодні додаток посів 7-ме місце серед найпопулярніших і навіть зміг обігнати Instagram у рейтингу.

Додаток державних послуг "ДІЯ" також набирає обертів. Сьогодні його використовує вже понад половина активних українців – 54%. З таким показником він увійшов в рейтинг і посів 13 місце.

Збільшили своє охоплення також додатки з онлайн-банкінгу: Приват24 (78,3%, 9 місце) і Мonobank (43,9%, 18 місце). Також більш популярним став додаток для безконтактної оплати Google Pay. Ще у 2019-му році його використовували 11% українців, а сьогодні вже 48%.

До Топ-20 найпопулярніших додатків потрапили одразу два оператори мобільного зв’язку в Україні. Так, "Мій Київстар" опинився на 17-му місці з показником 45,2%, а Му Vodafone – на 19-му.

Світовий феномен TikTok посів лише 20-те місце в рейтингу, проте побив рекорд по росту популярності, що виросла у 18 разів за останні три роки.

Повний список додатків, що потрапили у топ-20 читайте нижче:

Топ-20 найпопулярніших мобільних додатків в Україні за вересень 2021. Інфографіка: Kantar

Нагадаємо, що одружуватися стане простіше через додаток "Дія"

Раніше MY.UA повідомляло, що eSim від lifecell буде доступна у додатку Monobank.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом