У Харкові заявили про порушення і просять не визнавати перемогу мера Ігоря Терехова
У Харкові заявили про порушення і просять не визнавати перемогу мера Ігоря Терехова

У Харкові заявили про порушення і просять не визнавати перемогу мера Ігоря Терехова

Координатор "ОПОРИ" у Харківській області Микола Зінченко просить визнати оголошення Ігоря Терехова мером Харкова протиправним. У громадській організації також заявили  про погрози з боку членів деяких виборчих дільниць.

Про це пан Зінченко написав на особистій сторінці у Facebook.

Повідомляють про порушення

За словами пана Зінченка, у протоколах 10 виборчих дільниць і протоколах Новобаварської та Основ'янської районних ТВК знайшли розбіжності у голосах за кандидатів. У зв’язку з цим дії двох вищезгаданих територіальних виборчих комісій просять визнати протиправними. Окрім цього, координатор "ОПОРИ" заявив про необхідність перерахунку голосів на 10 виборчих дільницях.

Також Микола Зінченко просить скасувати рішення про визнання Терехова мером та визнати його таким, що не відповідає законодавству і порушує виборчі права громадян.  

"ОПОРА" заявила про тиск

Голова правління "ОПОРИ" Ольга Айвазовська у соцмережах заявила про тиск на організацію зі сторони представників Ігоря Терехова.

За словами Айвазовської, вони стверджують, що громадська організація оприлюднила протоколи з дільниць, де представників "ОПОРИ" нібито не було.

"Усе ж елементарно: є журнали реєстрації на дільницях, є підписи в протоколах, акти про отримання протоколів, є фото та відео з дільниць, є внутрішня логістика організації", - пише пані Айвазовська.

Очільниця "ОПОРИ" радить представникам Терехова не чинити тиск на спостерігачів, а розібратися "в себе", а після спробувати "вийти з ситуації".

Ігор Терехов переміг на виборах мера Харкова

Також Ольга Айвазовська зазначила, що під час виборів мера Харкова спостерігачі "ОПОРИ" працювали на 220 дільницях. При цьому невідповідності були виявлені лише в 9 протоколах в межах одного району. Керівниця "ОПОРИ" додала, що після цього вона особисто отримувала дзвінки з погрозами з цих ДВК.

Нагадаємо, що вибори мера Харкова відбулися минулої неділі, 31 жовтня. Перемогу у першому ж турі отримав Ігор Терехов, який виконував обов’язки міського голови після смерті свого попередника Геннадія Кернеса. За кандедатуру Терехова проголосувало 50,66% виборців.  

Нагадаємо, хто такий Ігор Терехов, новий мер Харкова після Геннадія Кернеса.

Читайте також, що Терехов пародіює Кернеса, а харків'яни не оцінили.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом