Яким препаратом дозволено вакцинувати дітей від 5 років?
Яким препаратом дозволено вакцинувати дітей від 5 років?

Яким препаратом дозволено вакцинувати дітей від 5 років?

Центри з контролю та профілактики захворювань (CDC) в США провели групове дослідження, в якому взяли участь 14 незалежних експертів. Вони одноголосно проголосували за дозвіл вакцинації дітей.

Подробиці пише "Інтерфакс", посилаючись на американські ЗМІ.

Дозволена доза і допустимий інтервал

Як повідомляє першоджерело, діти у віці від 5 до 11 років можуть зробити щеплення вакциною Pfizer-BioNTech, яка за результатами досліджень показала 90,7% ефективності в профілактиці захворюваності коронавірусною інфекцією. Препарат бажаючим будуть вводити в менших дозах, ніж дозволено дітям, старше 12 років, і дорослим - два уколи по 10 мікрограм, що на третину менше звичайної дози.

Центри контролю і профілактики захворювань (CDC) в США дозволили Pfizer-BioNTech дітям 5-11 років

Після отримання першого уколу наступний можна здійснити не раніше трьох тижнів. Ін'єкції роблять спеціальною дитячою голкою, а сама вакцина буде поставлятися в різних упаковках.   

Щоб почати поставляти препарат в педіатричні відділення, шкільні аптеки і місця громадської вакцинації, спочатку рекомендацію підпише директор CDC Рошель Валенскі.

Ефективність вакцин для дітей

Якщо негайно почати масово прищеплювати цю вікову групу, кажуть в CDC, це допоможе на 8% знизити інтенсивність поширення COVID-19 в період з листопада по березень. До цього ж висновку прийшли експерти Управління з контролю якості продуктів харчування і лікарських препаратів (FDA), які раніше дозволили Pfizer-
BioNTech дітям.

Ефективність Pfizer-BioNTech для профілактики коронавірусної інфекції становить 90,7%

Вчені впевнені, що щеплення допоможе знизити ризик ускладнень при хворобі, зведе до мінімуму важкі симптоми. Зате не вакцинованим дітям коронавірус може накликати проблеми з серцем.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що з 8 листопада в "Дія" введуть сертифікат про одужання від коронавірусу.

Також ми писали, що думали, він спить: пасажир з коронавірусом помер прямо в літаку.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом