Президент України підписав закон про деолігархізацію
Президент України підписав закон про деолігархізацію

Президент України підписав закон про деолігархізацію

Володимир Зеленський підписав закон про деолігархізацію. Він набуде чинності через шість місяців після офіційної публікації. Вести реєстр олігархів доручено РНБО, яке очолює президент. Саме в його офісі наполягали на таких повноваженнях для Радбезу. Зранку автограф під документом поставив спікер парламенту Руслан Стефанчук.

Ми пройдемо спокійно і вийдемо ще міцнішими з цього опалювального сезону.

Так міністр енергетики Герман Галущенко обіцяв українцям теплі батараї і стабільні тарифи. Каже, і електроенергії вистачить...

-Буде атомна геренація.

І газу у сховищах достатньо.

Герман Галущенко, міністр енергетики України:

Запаси газу у сховищах становлять більше 18 млрд кубічних метрів, що перевищує на 13% середні показники. Ми впевнені, що ми стовідсотково забезпечуємо необхідний об'єм газу і відповідну ціну стосовно наших споживачів.

Та в депутатів свої розрахунки, не такі оптимістичні.

Інна Совсун, народний депутат, "Голос":

В опалювальний сезон Україна зайшла абсолютно непідготовленою. Ми бачили ще в серпні, що вугілля на складах ТЕС та ТЕЦ не вистачає, зараз ми бачимо результати цієї нестачі. Декілька днів тому було включено аварійну допомогу з Білорусі, наша система не отримувала, не продукувала достатню кількість електроенергії з Білорусі.

Олексій Кучеренко, народний депутат, "Батьківщина":

Не хочу лякати, ми перезимуємо безумовно, але далеко не так просто, як про це розповідав Галущенко, і я думаю, що будуть і віялові, на жаль, особливо взимку, коли морози будуть, і будуть графіки обмеження і будуть зупинені підприємства, і бюджетні установи не зможуть, і вони будуть локдауни придумувати, щоб не витрачати гроші бюджету.

Олексій Устенко, народний депутат, "Слуга народу":

Зрозуміло було, що газ буде дорожчий восени, ніж влітку, чому не було закачано газу вдосталь, для того, щоб хватило в нас і промисловості, з приводу вугілля також запитання. На жаль, не було можливості йому задати.

Та депутатів лишили сам на сам зі своїми питаннями, урядовці покидають залу. За годину - на вихід і "Слуга" Галина Третякова. Її на цілий тиждень відсторонили від пленарних засідань за скандальні висловлювання про смерть Антона Полякова. У той день вона написала у фракційному чаті, що це "мінус один ворог". Відсторонити намагалися і депутатку від "Європейської Солідарності" - Ірину Геращенко, за її слова дворічної давнини про "зелених чоловічків" - та голосів не набрали.

Ірина Геращенко, народний депутат, "Європейська Солідарність":

Очевидно, що ця "отвєтка" прилетіла тому, що вчора пані Геращенко посміла в присутності пана Зеленського згадати про те, що в регламентному комітеті лежить заява від усіх фракцій з вимогою відсторонити пані Третякову, і якщо хочуть поговорити про регламент, то в нас є ж Коля Тіщенко, який витягував людей з трибуни, є люди, які тут їли, замовляли дівчат в залу.

На тому депутати й розішлися. Попереду в них тиждень роботи в комітетах і фракціях. Та повернутися під купол їм буде складніше - із 15 листопада пускатимуть лише вакцинованих або з негативним тестом на ковід.

Олександр Корнієнко, заступник голови Верховної Ради України:

Це буде відбуватися за межами Верховної Ради, будуть звичайні пункти тестування, такі як, звичайно, на антиген і на комерційній основі депутат не депутат, працівник апарату, представник медіа, ящко він прийшов у ВРУ і в нього нема ні сертифікату, ні ПЛР-у він там зможе тестування отримати.

На сьогодні у Верховній Раді близько 200 вакцинованих депутатів із 420 - це неофіційні дані. Хоча в парламентському медпункті й вакцина є, і лікарі чергують щодня.

Теги по теме
Владимир Зеленский Верховная Рада депутат Власть парламент
Источник материала
Поделиться сюжетом