Білл Гейтс назвав загрозу, страшнішу пандемії COVID-19
Білл Гейтс назвав загрозу, страшнішу пандемії COVID-19

Білл Гейтс назвав загрозу, страшнішу пандемії COVID-19

Білл Гейтс лякає своїми застереженнями, пов'язаними із загрозою біотероризму і виникненням на цьому грунті пандемії, серйознішої природної COVID-19.

Інтерв'ю засновника Microsoft доступно на Youtube-каналі PolicyExchangeUK.

Протидія новим загрозам

Білл Гейтс давно займається інвестиціями та фінансуванням в медичні проєкти, в тому числі, в розробку вакцин проти коронавірусної інфекції. В інтерв'ю керівнику комітету британського парламенту з питань охорони здоров'я Джеремі Ханту чоловік закликав Всесвітню організацію охорони здоров'я не закривати очі на інші потенційні загрози виникнення пандемії, яка може з'явитися не природним шляхом, а через кібератаку.

Згідно з думкою засновника Microsoft, легше боротися і протидіяти тій же COVID-19, ніж вірусу і пандемії, які поширяться по світу через механізми терористичної атаки із застосуванням біологічної зброї. На збереження безпеки людства при цьому потрібно витратити колосальні кошти, мільярди доларів за підрахунками Білла Гейтса, до чого він вже закликав ВООЗ.

Людство не готове до нової пандемії

"А якщо біотерористи принесуть віспу в 10 аеропортів? Нам відомо, як на це може відповісти світ? Є природно виникаючі епідемії та епідемії, викликані біотероризмом. Останні можуть бути навіть гіршими за ту, що ми переживаємо зараз", - так чоловік бачить майбутні загрози, з якими на даний момент світ не готовий боротися.

Білл Гейтс фінансує мільярди в медичні дослідження, і прогнозує теракти із застосуванням біологічної зброї

Причина - великі фінансові вливання в ядерні розробки і дослідження, тоді як на охорону здоров'я ні державні діячі, ні приватні спонсори грошей не виділяють. Як результат – всього через кілька років може з'явитися нова епідеміологічна загроза, якій протистояти після COVID-19 не буде ні ресурсів, ні можливостей, ні сил.

Що цікаво, в 2015 році на конференції TED Білл Гейтс сказав: "Якщо що-небудь вб'є понад 10 млн людей протягом наступних кількох десятиліть, це буде вкрай патогенний вірус, а не війна. Не ракети, а мікроби".

Раніше портал MY.UA повідомляв, що однодозова вакцина Johnson & Johnson: що це і чи доступно в Україні.

Також ми писали, що в Україні почнуть тестування таблеток від ковіда Pfizer і Merck.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны