Більше 100 людей заживо згоріли через вибух бензовозу в Сьєрра-Леоне
Більше 100 людей заживо згоріли через вибух бензовозу в Сьєрра-Леоне

Більше 100 людей заживо згоріли через вибух бензовозу в Сьєрра-Леоне

У західноафриканській державі Сьєрра-Леоне ввечері, 5 листопада, трапилася аварія: бензовоз, повністю забитий паливом, зіткнувся з вантажівкою з гранітними плитами.

Подробиці пише Українське національне агентство.

Люди кинулися красти паливо

Згідно з інформацією місцевих ЗМІ, аварія сталася в столиці Сьєрра-Леоне - Фрітауні, на жвавому перехресті кварталу Бай Бурех Роуд. Хоч ДТП сталася пізно ввечері, автомобілів і людей навколо було чимало.

Коли через пошкодження бака з бензином весь вміст вилився на вулицю, люди повиходили з машин і стали каністрами красти паливо. Це спровокувало великі затори і стовпотворіння. У якийсь момент сталося загоряння бензину і масштабний вибух, який все навколо огорнув вогнем.

Очевидці описують ситуацію як справжнє пекло, в якому живцем згорали десятки людей. Жертвами безжального вогню стали місцеві жителі, які намагалися поцупити паливо, і ті, хто залишився в автомобілях. Зокрема, повністю згорів забитий людьми автобус.

Кількість жертв все збільшується

Майже відразу вогонь перекинувся на найближчі будинки і магазини. Поліцейські і пожежники, які приїхали на місце події, стали очевидцями того, як обвуглені тіла догорали в епіцентрі пожежі, а постраждалі з опіками люди благали їм допомогти.

У Сьєрра-Леоне бензовоз зіткнувся з вантажівкою, стався вибух: загинуло понад 100 осіб

До лікарень потрапили майже 100 осіб, їх стан критичний. Кількість жертв на даний момент оцінюється в 108 сьєрралеонців. Уряд країни назвав подію лихом другого рівня, до його ліквідації підключили Національне управління по боротьбі зі стихійними лихами (NDMA).

Президент Сьєрра-Леоне Джуліус Маада Біо висловив співчуття сім'ям загиблих і скасував у зв'язку з трагедією заплановану на 7 листопада поїздку на саміт в Гані.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Білл Гейтс назвав загрозу, страшнішою пандемії COVID-19.

Також ми писали, що чоловік сховався від рою бджіл в озері, але там його з'їли піраньї.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны