Вибори очільника Харкова: суд відхилив позови "Опори" – що відомо
Вибори очільника Харкова: суд відхилив позови "Опори" – що відомо

Вибори очільника Харкова: суд відхилив позови "Опори" – що відомо

Харківський окружний адмінсуд відмовив представникам Громадянської мережі "Опора" у задоволенні позовів до ТВК у Новобаварському, Холодногірському та Основ’янському районах щодо виявлених розбіжностей у протоколах дільничних та районних виборчих комісій під час виборів мера Харкова.  Про це повідомляє "Опора".

Організація виявила, що в Новобаварському районі Харкова на 9 дільницях результати виборів відрізнялися від тих, що вказані у протоколі ТВК, на користь Ігоря Терехова. У Холодногірському районі "Опора" виявила розбіжність у протоколах 30 виборчих дільниць. В Основ’янському районі організація зафіксувала розбіжності на одній дільниці.

6 листопада суд відмовив в задоволенні вимог щодо Основ'янської ТВК, а 7 листопада – до Новобаварської та Холодногірської.

При цьому суд констатував той факт, що кількісні показники кандидатів у протоколах, які надала "Опора", дійсно не відповідають відомостям протоколу Новобаварської ТВК.

Суд допустив, що порушення могли бути під час підрахунку голосів на рівні ДВК. Водночас, суддя зазначив, що у своєму позові "Опора" оскаржує рішення районної ТВК та міської ТВК.

У рішенні суду вказується, що наявні у матеріалах справи документи можуть свідчити про порушення виборчого законодавства, що є підставою для направлення цих матеріалів, як повідомлення про кримінальне правопорушення, до ГУ Національної поліції у Харківській області.

Всі три рішення суду "Опора" планує оскаржити в апеляційному суді.

Теги по теме
выборы местные выборы
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны