Montblanc та галерея The Naked Room запускають спільну арт-премію Artists Prize
Montblanc та галерея The Naked Room запускають спільну арт-премію Artists Prize

Montblanc та галерея The Naked Room запускають спільну арт-премію Artists Prize

Бренд Montblanc та галерея The Naked Room запускають спільну премію Artists Prize. Це перша в Україні професійна премія в області сучасного мистецтва, якою художники нагороджують художників. Переможця назвуть у листопаді 2021 року.

Механіку конкурсу запропонували кураторки та засновниці The Naked Room Марія Ланько та Лізавета Герман. Премія покликана відмітити творчість українських авторів, чий творчий доробок високо цінується у професійному комьюніті, проте їх роботи часто залишаться без заслуженої уваги авдиторії.

Анатоль Степаненко

“До участі в журі премії ми запросили одинадцять художників і художниць. Вони представляють різні спільноти і міста, різні художні мови і стратегії, — розповідають кураторки. — Кожен з них має дуже персональний і осмислений погляд на те, чим сьогодні є сучасне мистецтво”.

До журі премії увійшли: Павло Маков, Олександр Чекменьов, Алевтина Кахідзе, Саша Курмаз, Катя Лібкінд, Петро Ряска, Олена Субач, Ярема Малащук та Роман Хімей, Микола Карабінович, Аліна Клейтман і Анатолій Бєлов. Кожен з них номінує одного претендента, а в листопаді члени журі оберуть переможця за результатами дискусії. Урочисту церемонію нагородження проведуть наприкінці осені.

Євген Голубєнцев

Наразі номіновані претенденти: Віталій Кохан, Дана Косміна, Антон Саєнко, Євген Голубєнцев, Анастасія Руднєва, Петро Гуменюк, Антон Белінський, Ярослав Футимський, Оксана Казьміна, Геннадій Крупко, Анатоль Степаненко.

Оксана Казьміна

Для участі у Artists Prize не існує жодних обмежень. Участника має номінувати один із членів журі, самому податись на премію неможливо.

Переможець отримає 100 тисяч гривень від Montblanc. Бренд також профінансує персональну виставку призера, яка пройде у галереї The Naked Room під кураторством Марії Ланько і Лізавети Герман, а також митця, який висунув кандидатуру переможця, в березні 2022 року.

Петро Гуменюк

Montblanc — міжнародний бренд, історія якого почалась у 1906 році. Славу Дім отримав завдяки спеціалізації на створенні ексклюзивного письмового приладдя із застосуванням революційних технік виконання. Компанія давно підтримує розвиток мистецтва по всьому світу. З 1992 року нагороджує меценатів сучасного мистецтва престижною премією Montblanc de la Culture Arts Patronage.

Віталій Кохан 

Арт-простір The Naked Room відкрився на вулиці Рейтарській у 2018 році. Він об'єднав під одним дахом галерею, бар з натуральними винами і книжковий корнер від видавництва IST Publishing. Проект заснували Лізавета Герман, Марія Ланько і Марк Реймонд Уілкінс.

Анастасія Руднєва
Антон Белінський
Геннадій Крупко
Дана Косміна
Саша Курмаз

Читайте також:

"Український конструктивізм": Про що мультимедійний проєкт за участі Onuka, The Maneken, Сергія Святченка і Себастіана Клоборга.

У чому ваше джерело? Куратори та художники виставки "Осінь бінарності" про свою ідентичність.

Montblanc
Мария Ланько
Лизавета Герман
artists prize
Источник материала
Поделиться сюжетом