19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На винному заводі археологи відкопали каблучку з аметистом - камінь рятує від похмілля
На винному заводі археологи відкопали каблучку з аметистом - камінь рятує від похмілля

На винному заводі археологи відкопали каблучку з аметистом - камінь рятує від похмілля

В Ізраїлі команда археологів знайшла місце, де багато століть тому існував і діяв великий винний завод. На його території відкопали дорогоцінну каблучку з аметистом, якому приписують безліч цікавих властивостей.  

Про це повідомляє BBC.

Аметист може врятувати від похмілля

"Аметист згадується в Біблії як один з 12 дорогоцінних каменів церемоніального нагрудника, який первосвященик Єрусалимського храму носив на грудях", - так роз'яснює експерт з давніх прикрас Управління старожитностей Ізраїлю Амір Голані.

Після вивчення знайденого в місті Явні каменю експерт висловив кілька гіпотез, чому воно опинилося на території винного заводу. З давніх-давен вважається, що аметист володіє чудодійною здатністю захищати свого власника від результатів довгого пияцтва, тобто, похмілля.

А подібні стани зустрічалися що в 7 столітті до нашої ери, що сьогодні. Вплив алкоголю на організм однаковий в будь-який час.

Камінь давніший, ніж здається

Хоч археологи знайшли аметист в місці, датованому часом Візантійської імперії, вважається, що саме кільце було створено раніше, приблизно в 3 столітті нашої ери. Значить, воно переходило з рук в руки різним власникам, поки не опинилося в місті Явні, де рятувалися від згубного впливу вина на організм.

В Ізраїлі знайшли кільце з аметистом, якому приписують здатність допомагати від похмілля

Або ж, каже Амір Голане, все це міфи, спотворені часом. І насправді кільце було символом багатства і розкоші, а не елементом допомоги від похмілля.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що вчені тестують вакцину-пластир проти COVID-19.

Також ми писали, що COVID-19 вражає людський мозок і викликає неврологічні симптоми.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом